День Соборності в Сумах (Фоторепортаж)

ВС 23 января 2017 в 10:00
22 січня українці традиційно відзначають День Соборності країни
22 січня 1919 року – день проголошення  Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.



Урочистості розпочались із покладання квітів на Алеї Слави на Центральному кладовищі.



Згодом аби віддати шану загиблим бійцям 27- реактивної арт бригади сумчани зібрались біля пам’ятного знаку на Герасима Кондратьєва.




Святкування дня Соборності продовжили традиційним флешмобом «Живий ланцюг».






Учасники йшли один одному назустріч по Харківському мосту, символізуючи єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.





До флешмобу долучились студенти Сумського Державного університету, Національна Гвардія, активісти «Національного корпусу», гості міста, емігранти та корінні містяни.





Скандували «Слава Україні! Слава нації!», також під час з’єднання виконали гімн України.







У сквері Шевченка будували снігове містечко. Організаторами виступили «Центр креативного мислення» та Громадський фонд «Суми».







«Таким чином ми хочемо привернути увагу громадськості до професії архітектора. У Сумах давно щось будувалось, окрім житлових будинків та торгівельних центрів. Активну участь прийняли студенти будівельного коледжу, учні художньої школи, вихованці Палацу дітей і юнацтва, члени торгової групи. Також до процесу долучились і пересічні містяни», - розповідає Тамара Кубракова, організатор.









З настанням темноти Молодіжний націоналістичний конгрес також провів свою акцію - близько 50 активістів запалили біля пам'ятника Т. Шевченка 200 свічок, з яких було складено контур карти України в її довоєнних кордонах - з Кримом і Донбасом.


 
Наталія Самолюк
51
Комментариев
0
Просмотров
1926
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.