Чорнобильське життя сумчан як воно є…

ВС 26 апреля 2018 в 12:00
Відбулася конференція Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України»
Нещодавно, 12 квітня 2018 року, остаточно закінчилися гегемонія колишнього члена Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», колишнього голови Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», колишнього віце–президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України» ДЕМЧЕНКА Григорія Хомича.

Діяльність Григорія Демченка з 1999 року призводила до повної зневіри з боку ліквідаторів Сумщини.  В 2016 році після VII звітно-виборчої конференції Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” протистояння між Демченком Г.Х. та тими, хто не захотів терпіти свавілля голови, набрало нових обертів. Під час проведення конференції, яка відбулася  14 липня 2016 року, було допущено  багато порушеннь регламенту та Статуту СОО ВГОІ “Союз Чорнобиль України” по 8-ми пунктам, чому є багато свідків.

Більшість міських та районних організацій вирішили в зв’язку з системним багаторічним порушеннями  Статуту ВГОІ “Союз Чорнобиль України” вже вкотре винести недовіру голові  Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”  Демченку та звернутися до президента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтова В.В. з пропозицією призначити та провести позачергову  звітно – виборчу конференці з розширеним представництвом чорнобильців Сумщини. Григорій Демченко розпочав нову хвилю репресій проти неугодних. Організаціям, які були проти його діяльності, були надіслані листи про те, що вони не є підрозділами Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”. До переліку таких попали Роменська міська, Конотопська міськрайонна, Шосткинська міська, Серединобудська міська організації. В Недригайлівській районній організації не визнавали керівника, хоча попередній голова склав свої повноваження і був переобраний на конференції. Краснопільську районну організацію відмовлялися приймати до складу Сумської обласної організації бо знали, що вони також проти Демченка.

Після численних колективних звернень від міських та районних організацій ВГОІ “Союз Чорнобиль Україна” було прийняте  рішення позбавити Демченка Г.Х. членства в ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, яке було сприйняте в чорнобильському середовищі Сумщини як справедливе. Саме тому 12 квітня 2018 року у м.Суми відбулася позачергова звітно-виборча конференція Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», де були присутні 36 делегатів із 11 міських та районних організацій, які обрали нового голову організації, Олександра ШУМИЦЬКОГО. Також було сформовано нове правління Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Цікавим є той факт, що фактично три громадські організації – це Сумська обласна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України», Сумський обласний осередок ВГО «Всекраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Сумський обласний осередок «Спілка ветеранів Чорнобиля» об’єдналися в одну організацію задля однієї мети: боротьба за права учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Гідний приклад для наслідування.

Незабаром чергові роковини Чорнобильської трагедії. Голова  громадської організації «Сумська обласна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Шумицький О.В. та правління організації бажають усім без винятку ліквідаторам, вдовам та їхнім родинам миру, здоров’я та всіляких гараздів в житті! Слава Україні!
 
Інформація надана
Громадською організацією
«Сумська обласна організація ВГОІ 
«Союз Чорнобиль України»
 
47
Комментариев
0
Просмотров
7441
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.