Пригоди лицаря Морквицаря

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 10 апреля 2012 в 18:41
В Сумськiй мiськiй бiблiотецi iм.Т.Г.Шевченка вiдбулася презентацiя нової книги сумської дитячої письменницi Анни КОРШУНОВОЇ.



Казкова повiсть "Пригоди лицаря Морквицаря" – це вже третя її книга (двi попереднi - "Фроська - кiмнатна фея" i "Справжнi друзi"), що вийшла у харкiвському видавництвi "Сiнтекс". Цiкавою особливiстю казки є її екологiчнiсть, вiдповiднiсть образiв казкових героїв їхнiм прототипам у природi.




На презентації були присутні маленькi читачi 4-Г класу гiмназiї №1 м. Суми, які давно знайомi з творчiстю письменницi, і прочитали казку ще в рукописi. Вони навiть спробували її проiлюструвати i створили цiлу галерею малюнкiв. Зважаючи на те, що дiти з нетерпiнням чекали на презентацiю книги, захiд був задуманий саме як зустрiч iз читачами. Учнi не лише першими в Сумах отримали книгу, а й дiзналися про процес її створення - вiд виникнення iдеї казки до виходу з друкарнi.


Авторка розповiла i продемонструвала на слайдах читачам багато цiкавого й незвичайного про довкілля, про те, де саме в природi вони можуть зустрiти живi прообрази казкових персонажiв.



Діти із захопленням роздивлялися новотвір, зачитували вголос уривки - так невимушено долучаючись світу красного письменства...


 
1
Комментариев
0
Просмотров
2525
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.