«Нашествие Наполеона»

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 21 июня 2012 в 10:46


Під такою назвою в центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відкрито виставку репродукцій картин, листівок, докуметів та інших предметів старовини ХІХ ст. – поч. ХХ ст.


Присвячена вона 200-річчю вітчизняної війни 1812 року.  Усі представлені експонати, за словами керівника історичого клубу ім. Булатовича Сергія НЕГОВСЬКОГО, з приватних колекцій сумських істориків, мистецтвознавців. А також є багато експонатів з колекції фотохудожника Сергія Гуцана.


Виставка присвячена призабутим сторінкам історії – першій вітчизняній війні 1812 року, коли французька армія на чолі з імператором Наполеоном без оголошення війни перейшла річку Німан і вторглася в Російську імперію. Так ропочалася Вітчизняна війна 1812 року, що завершилася повною поразкою загарбників через півроку.

У відкритті виставки приймали участь краєзнавець Р.В.Сергієнко, дитяча письменниця, журналіст Юлія Лесіна, які розповіли про цікаві моменти війни 1812 року.

А Сергій Гуцан розповів про яскраві сторінки бойової історії Сумського гусарського полку, який прославився під час Вітчизняної війни 1812 року

 
1
Комментариев
0
Просмотров
2074
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.