Лебединське літо Сергія Рахманінова. Концерт

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 03 апреля 2013 в 16:20
Справжнє весняне свято влаштувала для своїх читачів Центральна міська бібліотека ім. Т.Г. Шевченка – зустріч з живою музикою.



2 квітня в секторі літератури з мистецтва в межах “Арт-салону цікавих зустрічей”  відбувся концерт«Лебединське літо Сергія Рахманінова», присвячений 140-річчю від дня народження російського композитора, піаніста, диригента і 120-річчю першого візиту майстра на Сумщину.




У 1893 році Рахманінов перебував в Лебедині на запрошення купецької родини Лисикових, у домі яких влаштовувалися музичні вечори.
У те плідне лебединське літо Рахманінов подарував світові чимало фортепіанних, вокальних і хорових творів, серед яких «Романс», «Угорський танець», фантазія, присвячена П. Чайковському, фантазія для симфонічного оркестру «Скеля», духовний концерт «В молитвах неусыпающую Богородицу» та інші.
Саме ті твори, які були створені Рахманіновим в Лебедині прозвучали на концерті у виконанні студентів і викладачів СДПУ ім. А. Макаренка під керівництвом доцентів цього університету, заслужених діячів мистецтва України сестер Людмили та Валентини Макарових. Були виконані прелюдії для фортепіано, «Музичний момент», романс для скрипки і фортепіано, романси «Бузок» (сл. Бектової), «Не пой красавица…» (сл. О. Пушкіна), «Уж ты, нива моя…» (сл. О. Толстого), «Весняні води» (сл. Ф. Тютчева) та інші.
На вечір були запрошені учасники бібліотечного клубу “Посиденьки”, члени сумського єврейського центру “Хесед-Хаїм” та інші читачі бібліотеки.
За темою концерту бібліотекарі сектора мистецтв підготували книжкову виставку «Геній російської музики».




 
2
Комментариев
0
Просмотров
1082
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.