Глухівські наукові читання-2011. Микола Гурець- член Національної спілки журналістів України, член літературно-мистецького обєднання "Сіверщина", м.Глухів // "Глухівщина".- №28.- 28 січня.

Сумщина творческая. Культура и искусство
Алексей Щербань 29 января 2012 в 09:04
Микола Петрович Гурець - поет, журналіст, член літ.-мист. обєдн. "Сіверщина",створ.при ред. газети "Глухівщина"

«Глухівські наукові читання 2011»
 
 Нещодавно у редакційно-видавничому відділі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка вийшов збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів, присвяченої 20-річчю Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року - «Глухівські наукові читання - 2011», які відбулись 15-17 листопада 2011 року у стінах нашого древнього педагогічного закладу.
  У збірнику, на 268 сторінках, молоді науковці, викладачі вищих навчальних закладів, аспіранти, магістранти та студенти висвітлюють актуальні питання з історії, педагогіки, філології, психології, соціології та інших наук.
   Відрадно, що до списку представлених 79 робіт науковців з України, Россії, Білорусії  у розділі «Секція історії» надрукована і наукова праця керівника нашого літературно-мистецького об’єднання «Сіверщина, створенного при редакції районної газети «Глухівщина», вчителя Шевченківського НВК - Олексія Щербаня «Воспоминания участников Черневского боя».
   До речі буде сказано, що автор першого видання книги – досліджень «Чернівській бій-погляд у героїчне минуле» О.І.Щербань, яка побачила світ завдяки фінансовій підтримці почесного громадянина м.Глухів, народного депутата України Андрія Деркача, готує до друку друге, більш розширенне видання , де будуть додані нові розділи, фото, ілюстрації та інше.
   Для науковців буде цікавою пропозиція організаторів «Глухівських наукових читань - 2011» в якій сказано, що наступна, найближча Міжнародна науково -  практична конференція «Історико – культурна спадщина Дніпровського Лівобережжя, Курського Посейм’я та Слобожанщини: минуле і сучастність», присвячена 285-річчю обрання Данила Апостола гетьманом Лівобережної України, відбудеться 24 лютого 2012 р. у Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка і на яку запрошуються усі зацікавлені особи та організації. Допускається також і заочна участь у конференції.
Тож до нових творчих злетів - молоді науковці.

Микола Гурець – поет, член Національної спілки журналістів України, член літературно – мистецького об’єднання «Сіверщина».


 
1
Комментариев
0
Просмотров
2470

Материалы по теме

Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.