Антикорупційний почин Сумської ОДА провалився

Блоги, Алексей Игнатьев
10 ноября 2011 в 13:42
"Гаряча лінія" "Стоп корупції" виявилась неефективною через брак довіри громадян до обласної влади

Перші підсумки роботи свого часу широко розрекламованої антикорупційної "гарячої" телефонної лінії Сумської ОДА показали, що вся ця затія виявилась не більш як сумнівної якості піар-ходом.

Повідомлено
, що за майже місяць з 91 дзвінка на лінію лише дев'ять (!) стосувалися "можливих фактів вчинення корупційних правопорушень". Решта - до заявленої при створенні проекту мети відношення не мали.

Про що це свідчить? Чому пан Цупро вимушений був звернутися до жителів області (!) з проханням повідомляти лише про конкретні факти корупційних правопорушень?

А тому, що громадяни просто не довіряють владній "вертикалі"; не вірять в щирість намірів губернатора та його команди боротися з реальною корупцією, а не ловити при нагоді "стрілочників"; люди розуміють: стикатися з владою, зачіпаючи корупційну сферу, просто небезпечно. Адже немає гарантій, що правоохоронна система викорінюватиме корупцію, переслідуючи корупціонерів, а не поверне свій репресивний арсенал в протилежний бік. Бо ж у реальних, а не міфічних корупціонерів набагато більше можливості захистити себе, ніж у пересічного громадянина.
3
Комментариев
1
Просмотров
1801
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Наверно в первый раз скажу что то на защиту власти - у нас народ просто не доверяет органам , при чем при любой власти. Нужно проводить реформы структур МВД и т.д. Но это уже компетенция не областных властей