Не зрадь. І не боятися

Блоги, Віктор Бобиренко
24 сентября 2010 в 20:29

Старшому поколінню добре відоме прізвище генерала Власова. І мало кому відома його біографія. Генерал був бойовий. Він був радником в армії Чан Кай Ши у Китаї.  Його четвертий мехкорпус вдало воював у червні-липні 1941. Як командувач 37 армії він прославився, захищаючи Київ.

У вересні-жовтні його бойова група прорвалася до своїх, коли навколо була паніка і червоноармійці здавалися тисячами. У контрударі під Москвою його 20 армія визволила Волоколамськ, Ясну Поляну.

Уперше у цій війні у лютому 1942 року 20 армія на річці Лама провела ідеальну наступальну операцію із застосуванням кращих тактик Вермахту. Власов вважався одним з кращих генералів РККА.

Та люди у більшості своїй знають Власова як людину, яка  здалась у полон та перейшла потім на бік Гітлера і зробила зрадниками 700 тисяч росіян. Власов – синонім зради у ХХ столітті. Мало бути професіоналом, треба не зраджувати.

Основною виборчою технологією майбутніх виборів є тотальне вербування Партією регіонів лідерів громадської думки. Для того, щоб висунути їх в місцеві ради або на мерів. Для цього використовуються методи кнута і пряника. Когось заохочують, когось залякують. Ви директор підприємства? Вам не віддадуть ПДВ, а значить ви не зможете розрахуватися з робітниками.

Ви директор школи? Вам не передбачать бюджетних коштів на ремонт спортзалу, або не поставлять комп’ютери в школу. І пропонують альтернативу. Вступайте до реальної партії, і збудуться усі ваші мрії. Ви мер найкрасивішого міста над Сулою чи Ворсклою і хочете пройти знову? Вас підтримає партія.

Треба тільки слухатись і кричати ура. Ви депутат обласної ради від опозиційної партії «Батьківщина»? Зрадьте Батьківщину і вас поплескає по плечу сам губернатор.

Здається, виходу немає. Але це тільки на перший погляд. Насправді, мотиви наших вчинків лежать на поверхні.

Нам або страшно втрачати соціальний статус, або жаба душить випасти з «нормальних тєм і раскладов», які пропонують «реальниє данєцкіє пацани», що за іронією долі керують в області і Україні. Звичайно, ніхто не хоче втрачати роботу, бізнес. Але тут є одне але.

Не соромно потрапити в полон, особливо коли на вас спеціально полюють. Соромно потім піти прислужувати окупантам.

Чи скажіть, хтось з них не знає, що цей режим антиукраїнський? Коли здали флот, Янукович з Тігіпком пояснювали: це щоби газ не подорожчав.

А газ подорожчав! Цей режим є антинародним по відношенню до всіх народів, що проживають в Україні. Спитайте у жінок, яким зараз 54 роки – яку і коли їм обіцяють пенсію після «Покращення життя вже сьогодні»? Спитайте тих, хто одягається в секонд-хендах (бо більше ніде), що збираються ліквідувати – в чому вони будуть ходити завтра?

У 1941 році, коли до нас прийшли німці, дехто пішов служити в поліцію або працював в окупаційній адміністрації. Когось заставили, комусь треба було годувати дітей, хтось образився на совєцьку владу.

Звісно, при будь-якому режимі треба вчити дітей і лікувати людей.

Проте люди їм все простили, а часто і дякували, бо від своїх у німецькій владі люди отримували допомогу – їх рятували від вивезення в німецьке рабство чи допомагали вижити. Але були «свої», які стріляли сусідів.

І цим пощади не було, народ їм не вибачив.

Зараз потрібно усім, хто розуміє, що Україна над прірвою, говорити людям: вас мордують вступати до Партії регіонів? Страшно відмовитись? Ідіть в комісії, агітатори, чи що ще вони для вас видумають. Але йти в депутати від регіонів і з серйозним виглядом агітувати – то вже гріх перед дітьми.

Висновок. Вас пресують? Ви не можете відмовитись, бо вам є що втрачати? Тихенько шепніть своїм: «Я в полоні». І люди вас виручать – просто не проголосують. Інакше – рано чи пізно доведеться відповідати – перед совістю, народом чи божим судом. А з полону можна повернутись.

А зрадників жде зневага людей. Я сам знаю, як це важко – вистояти проти єзуїтських методів. Але я знаю про те, яка потім гордість за себе – що я вистояв і не зламався.

Як колись генерал Карбишев, який навіть полон зробив подвигом.

Віктор Бобиренко, втік з полону
 

1
Комментариев
15
Просмотров
3225
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Странно меня почему-то партия регионов не мордует?

Шо? Выгнали?!

Таки каркает!!! Непопал по кастингу в лидеры общественного мнения от регионов от невдача... ! Друг партизан - предатель грицай непристроил ... !!!про флот то чего плачешь? Тебя бы туда на 3 года на флот!! Глядиш кастиг бы и прошол... табло уменшил... А блог это правильно и власовцы к месту это как наши бендеровцы сражались за незалежнись поднося патроны и снаряды фашистам стреляя в спину красноармейцам.... За Украину???

Зрадити можна лише тоді, коли є кому. Кому зраджувати в БЮТі? Грошам Коломойського заради дивідендів від Клюєва? Не смішіть. БЮТ нічим принципово не відрізняється від ПР. Хіба що іменами спонсорів. Це такий самий бізнес-проект для захисту інтересів великого капіталу як і ПР. Тож не варто кидатися тут красивими римами пафосних назв. Справжню Батьківщину вже давно зрадили і ті і інші. Коли націонал-соціаліст переходить до фракції КПУ - це зрада. А коли БЮТівець йде до ПР - це просто бізнес. Важко назвати зрадою зміну постачальника товару, якщо новий пропонує більш вигідні умови.

Самое удивительное, что понимая всё вышесказаное, миллионы украинцев опять, аки агнцы на заклание, побредут на выборы, голосовать за бюты и прочих. А может на нас сверху какие-то волны отупляющие и обезволивающие транслируют?

Манипуляция - способ господства путем духовного воздействия на людей через программирование их поведения. Это воздействие направлено на психические структуры человека, осуществляется скрытно и ставит своей задачей изменение мнений, побуждений и целей людей в нужном власти направлении.
Уже из этого очень краткого определения становится ясно, что манипуляция сознанием как средство власти возникает только в гражданском обществе, с установлением политического порядка, основанного на представительной демократии. Это - «демократия западного типа», которая сегодня, благодаря промыванию мозгов, воспринимается просто как демократия - антипод множеству видов тоталитаризма.
[...]
Великий моралист и основатель политэкономии Адам Смит так и опpеделил главную pоль госудаpства в гpажданском обществе: «Пpиобpетение кpупной и обшиpной собственности возможно лишь при установлении гpажданского пpавительства. В той меpе, в какой оно устанавливается для защиты собственности, оно становится, в действительности, защитой богатых пpотив бедных, защитой тех, кто владеет собственностью, пpотив тех, кто никакой собственности не имеет».
Речь здесь идет именно о гражданском правительстве, то есть о правительстве в условиях гражданского общества. До этого, при «старом режиме», власть не распределялась частицами между гражданами, а концентрировалась у монарха, обладавшего не подвергаемым сомнению правом на господство (и на его главный инструмент - насилие). Как и в любом государстве, власть монарха (или, скажем, генсека) нуждалась в легитимации - приобретении авторитета в массовом сознании. Но она не нуждалась в манипуляции сознанием. Отношения господства при такой власти были основаны на «открытом, без маскировки, императивном воздействии - от насилия, подавления, господства до навязывания, внушения, приказа - с использованием грубого простого принуждения». Иными словами, тиран повелевает, а не манипулирует.

Сергей Кара-Мурза "Манипуляция сознанием".

Доволі цікава книжка - є над чим задуматись... Wink

Так вот же в чём прикол. Эту книгу читали многие ( среди моих знакомых так точно). И не помогает. Люди понимают, что ими манипулируют. И похоже, даже кайфуют от этого. Иначе никак не объяснить популярность политических ток-шоу и вообще политики в стране, где реально от людей ничего не зависит. Ничего. Даже такая простая штука, как отзыв несправившегося депутата.

Справа в тому, що маніпуляція на те й є, щоб бути таємною, непомітною, щоб видавати потрібні рішення, як власні думки людей. І їй доволі непросто опирати, її дуже важко вирізнити. А більшості людей, за процесом "життєзабезпечення", просто не до того, щоб вповні аналізувати, й на стільки глибоко цікавитися політикою, щоб бути взмозі розрізняти маніпуляційні процеси й з усієї тої купи інформаційного шуму розрізняти дійсно корисну і правдиву інформацію.
Саме на цьому й побудована вся демократична система.

...

Какой дурдом в голове у написавшего это. Жуть. Средневековье...