Гурт Музиченьки: Ми люди з твердою проукраїнською позицією

Олена Квітка
Олена Квітка 27 июля 2023 в 10:52

Одного вечора два друга-музиканти проводили творчий експеримент на домашній студії. Як результат  — “розрив” ТікТоку, а далі й мільйоні перегляди на YouTube.  І все завдяки авторському каверу на пісню Степана Гіги “Цей сон”, слова якої хлопці наклали на мелодію хіта KALUSH feat Skofka “Додому”. Про стрімкий початок кар’єри та погляди на творчість ми поговорили з Микитою Брайляном та Тимофієм Смаглюком  —  засновниками дуету “Музиченьки”.

Микито, Тимофій, історія вашого успіху вражає. Чи сподівалися ви на такий результат, коли ідея з кавером на «Цей сон» тільки зародилася? Або робили це заради фану?
— Відео в ТікТок, звичайно, зробили заради фану, хоча ми розуміли, що комусь таки зайде наша версія цієї пісні, але на такий відгук від слухачів наспраді не очікували. Та ми дуже раді, що наш кавер знайшов прихильність у слухачів і «Цей сон» отримав нове життя.

До речі, сам Степан Гіга, KALUSH, Skofka або їхні представники не давали вам зворотній звʼязок щодо каверу?
— Так, звичайно. KALUSH під нашим відео в ТікТоці поставив схвальний коментар, який аудиторія також підтримала, а Степан Гіга, після випуску нашого кліпу виставив собі його в сторіс в інстаграм. Нам було дуже приємно, що вони так відреагували на нашу роботу.

Щодо вашої дебютної авторської роботи «Кохаю». Розкажіть про сенс треку, з якими складнощами довелося зіткнутися під час знімального процесу?
— Сенс пісні полягає в нерозділеному коханні, де головний герой добивається дівчини, яка зовсім холодна до нього. Складнощів під час зйомок не було, були форс-мажори. Коли ми знімали синхрони, здійнявся сильний вітер, який здув студійне світло й кинув його на землю. А другий момент, що на Запорожці, який був у кадрі, гербом заводу тогочасного, була червона зірка, яку під час монтажу, режисер зафарбував у сірий колір.

До проєкту «Музиченьки» ви будували сольні карʼєри. Чи маєте на думці паралельно випускати сольні пісні й надалі чи всю творчу енергію сконцентрували на розвиток дуету?
— На цей момент ми сконцентровані на розвитку нашого дуету, але, звичайно, і про сольні кар’єри ми не забуваємо, паралельно ми виставляємо на нашому Ютубі й  у ТікТоці сольні пісні, які також отримують позитивні відгуки, що не може не радувати.

Є така думка, що сумісна співпраця може негативно вплинути на дружні стосунки. Ви згодні із цим твердженням? Чи виникають у вас розбіжності під час творчої роботи?
— Якщо дружба справжня, то ніщо на неї не вплине. Можливо, десь у роботі над треками в нас і виникають якісь розбіжності в баченні кінцевого результату, але ми довго радимось та знаходимо ту золоту середину, яка потрібна, бо кожен із нас розуміє, що ми працюємо задля спільного успіху.

Чи є у вашій творчості табу, червона лінія, через яку в жодному разі не переступите заради успіху?
— Ми люди з твердою проукраїнською позицією, але дивлячись наперед, можемо сказати, що не збираємось брати участь в якихось політичних агітаціях. Також зараз розвинені соц.мережі і з часом можуть приходити рекламні пропозиції, ми не будемо своїй аудиторії рекламувати щось негідне. Ми максимально відкриті люди й обманювати нікого не збираємось, бо для нас головні табу це зрада та брехня.

Будемо відвертими, молодим виконавцям виключно на творчості вкрай рідко вдається заробити на життя, до того ж війна в Україні зовсім не сприяє комерційній концертній діяльності навіть акулам шоу-бізнесу. У вас є додаткове джерело доходів? Якщо не секрет, чим займаєтесь крім музики?
— Зараз ми фрілансери у сфері відеомонтажу, а також паралельно займаємось дикторством. Це і є на цей момент наше основне джерело доходів. Але все ж хочемо займатись улюбленою справою, щоб робота приносила не тільки дохід, але й задоволення.

Ви з тих, хто не приховує особисте життя в соц мережах. Вирішили одразу закрити питання «вільних сердець»? А як же багатьом відома інтрига — особисте життя тримати під замком? Хочете бути щирими зі слухачами у всьому?
— Нам здається, що це давно вже стереотип, а ми не просто артисти, з якимось образом, а живі люди. І взагалі, нам здається, що слухачів має цікавити більше творчість, аніж особисте життя.

Яку творчу мету ви ставите перед собою та чим плануєте дивувати слухачів найближчим часом?
— В нас на цей момент уже є кілька треків, які очікують свого релізу, сподіваємося, і слухачі їх очікують також. Наша мета виступати зі своєю творчістю на великій сцені, аби дарувати наших слухачам заряд емоцій та підтримку в наш нелегкий час, а також готові більше сконцентруватись на благодійних концертах для наближення нашої перемоги.



 
0
Комментариев
0
Просмотров
790

Материалы по теме

Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.