Продлят ли контракт директору Сумского аэропорта? ЧАСТЬ 2

Петро Правда
Петро Правда 04 февраля 2022 в 16:19
Наступил новый 2022 год, отгремели новогодние праздники, и закончился январь, но на должность директора ОКП «Аэропорт Сумы» до сих пор никто не назначен. Контракт у директора аэропорта Карповича Константина Владимировича закончился в конце 2021 года и сейчас он является исполняющим обязанности директора. Утвердят ли на очередной сессии областного совета его кандидатуру пока не ясно.
 
Судя по многочисленным просмотрам нашей первой статьи (http://www.vsisumy.com/users/52569/notes/prodlyat-li-kontrakt-direktoru-s) о продление контракта Карповичу К.В. и многочисленным репостам ее в социальных сетях, многим сумчанам не безразлична судьба нашего аэропорта. Так, неделю назад с нами связались начинающие сумские журналисты Андрей и Лика, которые в настоящий момент готовят материалы о руководителях коммунальных предприятий города Сумы и Сумской области. Под прицел их журналистского расследования попал и и.о. директора ОКП «Аэропорт Сумы» Карпович К.В.

Итак, вот кое-что из того, что они накопали. Разумеется, это только начало.

«Відкрита кримінальна справа за результатами перевірки КРУ, неправомірна виплата заробітної плати на суму більше ніж 700 тисяч гривень.

Порушення трудового законодавства. Масове відправлення робітників у відпустки без збереження заробітної плати без потреби в примусовому порядку заради власного збагачення (отримання матеріального заохочення у розмірі двох посадових окладів щорічно). І це відбувається в той час, коли в підприємстві катастрофічно не вистачає коштів на вирішення життєво важливих для підприємства питань з підготовки до сертифікації, яка відбудеться на початку 2023 року.

Після приходу на підприємство Карповича К.В. весь колектив був переведений на 32-годинний робочий тиждень. На початку місяця, кожен робітник пише заяву з проханням збільшити робочий час. Директор ухвалює прохання тільки тих робітників, які потрібні та зручні особисто йому, не зважаючи на виробничу потребу.

Карпович К.В.  постійно використовує службовий автомобіль в особистих цілях, тим самим збільшує витрати підприємства. У травневі свята 2020 р. ним було скоєно ДТП, наїзд на пішохода, який був тяжко травмована. Карпович К.В. не захотів добровільно компенсувати заподіяну шкоду. Постраждалий був вимушений добиватися правди в суді.

Карповича К.В. зовсім не цікавить майбутнє підприємства. Через його байдужість, недалекоглядність ОКП «Аеропорт Суми» досі залишається за межами загальнодержавної програми реконструкції регіональних аеропортів України. При такому підході початок 2023 р. може стати для ОКП «Аеропорт Суми» критичною межею, після якої в підприємстві буде припинена авіаційна діяльність. На початку 2023 р. закінчується чинний сертифікат аеродрому.

На початку 2021 р. Карпович К.В. допустив грубе порушення Закону України. З його вини чотири місяці не виплачувалась заробітна плата. Через це робітники (кваліфіковані спеціалісти) звільнились з підприємства.

Відправлення робітників у відпустки привело до того, що в підрозділі охорони у нічний час на підприємстві залишається лише одна людина, а територія, що охороняється, більша ніж 100 гектарів. І таку ситуацію Карпович К.В. створив попри те, що за короткий проміжок часу було виявлено три проникнення на територію підприємства сторонніх осіб з умисним виведенням світлосигнального обладнання з ладу. Один з таких випадків стався в день візиту Президента України Зеленського В.О. до нашого міста перед самою посадкою літака.

Через некваліфіковані дії з боку Карповича К.В. із трьох з половиною років його перебування на посаді ОКП «Аеропорт Суми» не мало сертифікат авіаційної безпеки та сертифікат аеродрому цілих два роки. Тобто ці два роки на підприємстві була призупинена вся авіаційна діяльність. За цей період сталася аварія на Сумському підприємстві “Технологія”. Людину, яка постраждала найбільше довелося транспортувати до опікового центру м. Харків літаком з приватного злітно-посадкового майданчика, який знаходиться за межами міста Суми, а час рахувався на хвилини. Аеропорт — стратегічне підприємство, яке повинно знаходитись у постійному робочому стані.

Декілька працівників підприємства, які не подобаються директору за особистими причинами, дотепер знаходяться на вимушеному простої, нібито через КОВІД-19. У цей список потрапили й медичні працівники підприємства. Тобто діяльність аеропорту здійснюється без їх фактичної присутності на робочому місці, таким чином аварійно-рятувальна команда, до складу якої повинні входити медики, теж виконує свої функції без них.»

Как говорится, добавить нечего. А теперь хочется опять задать все тот же вопрос: Целесообразно ли областной администрации заключать контракт с исполняющим обязанности директора ОКП «Аэропорт Сумы» Карповичем К.В.?

Петро ПРАВДА


 
1
Комментариев
0
Просмотров
1493
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.