Вшанування Героїв Небесної Сотні у Сумській обласній науковій бібліотеці

людмила яценко
людмила яценко 21 февраля 2022 в 13:47
Щорічно, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
У 2022 році пам'ятні події проходять під гаслом «Небесній Сотні вдячні за свободу! Приєднуйтесь!».
Бібліотечні працівники приєдналася до вшанування всіх, хто віддав своє життя під час Революції Гідності.
В актовій залі книгозбірні відбувся захід «Небесна сотня очима очевидців» у форматі «жива книга».
«Живою книгою» для присутніх у залі - військових «ВЧ-3051» Національної гвардії України, користувачів бібліотеки та студентів СумДПУ, які приєдналися онлайн на платформі Zoom, був учасник тих буремних подій – народний депутат України VII-VIII скликань - Медуниця Олег В’ячеславович. Він пригадав та відтворив всю хронологію подій у Києві під час Євромайдану (Революції Гідності).
Сумські поетки – керівниця літературної студії «Літера» Ірина Булахова та поетеса, яка написала цілий цикл громадянської поезії про Героїв Майдану Надія Позняк читали свої вірші.
Присутні переглянули відеоролики «Україна. Євромайдан» і «Небесна Сотня» та познайомилися з книжковою виставкою «Небесна Сотня – Герої нашого часу», на якій було представлено документальні та художні твори про революційні  події.
В рамках заходу бібліотечні працівники  презентували воїнам книги.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1246
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.