Які імена немовлятам дають на Сумщині найчастіше?

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 15 апреля 2020 в 15:22
Відповідаючи плину моди, новоспечені батьки обирають малюкам не тільки одяг, колиски, ліжечка чи гойдалки, а й імена. Разом з тим, єдине, чого прагнуть усі батьки, щоб обране ім’я стало для маленького члена родини своєрідним оберегом та путівкою у щасливе життя.

На Сумщині з початку 2020 року органами державної реєстрації актів цивільного стану було зареєстровано народження 1502 малюків, з них – 13 пар близнюків (зокрема 3 пари хлопців, 2 пари дівчат та 8 – різностатевих). Найпопулярнішими чоловічими іменами стали Олександр, Денис, Назар, Артем, Іван, Кіріл, Матвій, Дмитро, Даніїл та Тимур. Дівчат найчастіше називали Міланами, Софіями, Полінами, Вероніками, Анастасіями, Златами, Алісами, Кірами, Меланіями та Аннами.

«Окрім того, спостерігається тенденція до вподобання сумчанами закордонних імен. Серед хлопців були зареєстровані такі рідковживані як Натан, Емануіл, Іззет, Савелій, Рамзан, Іслам, Прохор, Марат та Мухаммад. Найрідкісніші імена серед дівчат – Евніка, Неллі, Аделіна, Мія, Майя, Тіана, Евеліна, Жасмін, Саміра та Емма, – розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). – Звертаємо увагу, що батьки, які під час карантину з певних причин не зареєстрували народження дитини, можуть зробити це після його закінчення, а ті санкції, що вживаються до громадян за несвоєчасну реєстрацію, застосовуватися не будуть».

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1012
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.