Скільки мільйонів гривень аліментів у січні 2020 року отримали діти на Сумщині, Полтавщині та Чернігівщині?

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 18 февраля 2020 в 16:10
Коли байдужість батьків до власних дітей перетинає межу дозволенного, на захист економічних прав молодого покоління приходять фахівці юстиції. Здебільшого неплатники починають повертати борги зустрівшись з санкціями чинного законодавства, яке передбачає обмеження боржників у правах, штрафні санкції та притягнення до адміністративної відповідальності.
«Створені Міністерством юстиції ефективні процеси виконання рішень захищають сторони договору від його невиконання. Так, примусові заходи стосовно злісних неплатників аліментів доводять свою результативність – у січні 2020 року на користь дітей Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини державні виконавці стягнули понад 45 мільйонів гривень», - розповіла Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшли зазначені регіони.
Очільниця також зазначила, що на досягнутому фахівці юстиції не зупиняються. Так, на минулому тижні державні виконавці стягнули 38 тисяч гривень аліментів з мешканця Пирятину Полтавської області, який після розлучення сподівався, що його вже не стосується життя дитини, адже вона досягла повноліття.
Переконатися у тому, що з часом борг нікуди не зникає, мав змогу й мешканець Ічні, що на Чернігівщині. Містянин заборгував своїм дітям понад 130 тисяч гривень. Крім того, за несплату аліментів понад 3 роки правники нарахували чоловікові 50-відсотковий штраф. Так разом із виконавчим збором сума боргу сягнула 211 тисяч гривень. Під тиском примусових заходів фахівців юстиції неплатник погасив всю суму боргу.
А в обласному центрі Сумщини батько погасив 95-тисячний борг по аліментах лише після того, як державні виконавці обмежили батька у правах, зокрема у праві виїзду за кордон. Містянину нічого не залишалось як погасити всю суму заборгованості, адже тільки після цього він зміг у справах виїхати за межі України.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1289
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.