Професія юриста очима дітей

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 09 октября 2019 в 16:49
Древній Рим утворив перші згадки про професію юриста, яка сьогодні стала однією із найпопулярніших та найскладніших водночас. Правники виступають гарантом реалізації та дотримання будь-яких нормативно-правових актів, тим самим створюючи необхідні умови для розвитку законності та порядку в державі.

Школярі однієї із Сумських шкіл під час відвідин Сумської обласної універсальної бібліотеки мали змогу відчути себе справжніми суддями, адвокатами та прокурорами, оскільки для них фахівці юстиції провели цікавий та неформальний захід, присвячений Дню юриста. Юні слухачі переглянули мультфільм, який показав суперечку між головними героями. Вирішити її малеча намагалась самостійно, організувавши судове засідання. Так, бажання та зацікавленість учнів допомогла їм приміряти ролі ключових учасників процесу.

Отриманні знання стали гарним доповнення до шкільної програми, а також сприяли розвитку правосвідомості у підростаючого покоління, частина якого, можливо, присвятить своє життя служінню закону.

До речі, підвищити правову обізнаність допоможе правопросвітницький проєкт Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», детальніше – за посиланням https://pravo.minjust.gov.ua/ua.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
792
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.