ТРИМАЙ ЗЛОДІЯ !

Анатолий Тим
Анатолий Тим 28 июня 2015 в 00:13
ТРИМАЙ ЗЛОДІЯ !
На жаль, не завжди за гучними словами ховається відповідний зміст і згідні вчинки. Наприклад, чомусь забувають про досить високу назву своєї громадської організації «Офіцерський корпус» деякі її члени, що поводяться некоректно, як ніби і не чули ніколи про ту саму офіцерську честь. Це ганьба та сором, тому що насправді ці слова надзвичай вагомі, наповнені патріотизмом і порядністю.
Висловлюване «мета виправдовує засоби» є аморальним і згубним. Це переконливо показав ще Ф.М. Достоєвський в романі «Злочин і покарання». Головний персонаж твору Родіон Раскольников вирішив, що, вбивши огидну та жадібну бабусю-ростовщицу, він отримає гроші, на які зможе у майбутньому досягти великої мети, облагодіяти людство. Але його теорія не виправдовується, сам персонаж відчуває внутрішній розкол. Бажання, надія та мрія досить далекі та незбутні, а злочин стає реальною подією. До того ж, подією жахливою, що неможна виправдати. Розумна людина добре розуміє, що не можна прагнути до високої мети низькими засобами.
У сучасній Україні люди, які знають що таке честь, мають зараз спільну мету: припинити громадянську війну і геноцид, не шукати ворога у сусідній хаті, не перекладати відповідальність за вбивства з хворої голови на здорову. Більше того, необхідно змусити реальних товстосумів та чиновників признати відповідальність за невміле керівництво і створені тупикової ситуації. Жителі ДНР і ЛНР зробили свій вибір, вирішили будувати подальше життя самостійно. Вони мають рацію спокійно розвиватися згідно з прийнятими рішеннями, що не виходять, до речі, за рамки правового поля. А брехливі звинувачення, наприклад, у вбивстві заручників, не роблять честі «Офіцерському корпусу». У людській пам'яті залишаються всі вчинки. Хороші та згідні живуть довго, приносять спокій та задоволення, тоді як погані не дозволять спати спокійно!
Диву даєшся, наскільки треба зневажати свій народ, щоб казати та повторювати таку «маячню». Згадуються слова Бісмарка про те, що ніколи так багато не брешуть, як після полювання, під час війни та перед виборами! Доречи, варто пам'ятати народну мудрість про того, на кому шапка горить. Кожний знає, хто голосніше за всіх кричить у натовпі: «Тримай злодія !!!!!!!!!!» Тримай злодія ?!

 
1
Комментариев
0
Просмотров
669
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.