Бути, але не здаватися

Руслан Торубаров
Руслан Торубаров 14 ноября 2014 в 15:08
Людина завжди коваль свого власного щастя. Або можливо й нещастя? Вважаючи своє сучасне життя щасливим квитком, заступник начальника відділу прикордонної служби «Білопілля» майор Матях Віктор Вікторович, звичайно ж, вельми сильно помиляється. Втрату честі, зневагу військовим обов'язком, обов'язком офіцера ніяк не можна назвати щастям, але він навіть не здогадується про це, що характеризує майора Матях В.В. не з кращого боку.
А що ж таке «честь»? Спочатку подивимось в тлумачний словник С.І. Ожегова, де слово «честь» має кілька значень, серед них «гідні поваги і гордості, моральні якості та етичні принципи особистості. Далі йдеться про «хорошу, незаплямовану репутацію, добре ім'я». Так от. Ні про етичні принципи, ні про незаплямовану репутацію заступника начальника відділу прикордонної служби «Білопілля» майором Матях В.В., на жаль, розмова у нашому випадку йти не може.
Яке добре ім'я може бути у людини, яка використовує свою службову посаду з метою особистого збагачення, яка займається протизаконними справами, організувавши канал незаконної міграції, протиправне переміщення через кордон товарів народного споживання, дорогої техніки і м'ясної продукції. Так що стосовно нашого майора відоме висловлювання «кордон в надійних руках» є тільки іронічнім. На жаль!
Слово «честь» має багато спільного з поняттям «чесність», але й зраз йдеться знов таки не про майора Матях В.В. З його характеристиками названі поняття абсолютно ніяк не пов'язані. Потрібно бути чесним з собою і людьми для того, щоб бути, а не здаватися гідним офіцером, і тільки тоді тобі не загрожує ні осуд, ні пізніше каяття. Адже життя неможливо повернути назад, як неможливо й знайти назавжди втрачені честь і гідність.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
757
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.