Від славетного минулого до динамічного майбутнього

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 19 октября 2022 в 09:36
(до 125-річчя з дня заснування Іванівської дослідно-селекційної станції
Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України)
zoom – конференція

18 жовтня на платформі ZOOM відбулась науково-практична конференція «Від славетного минулого до динамічного майбутнього» за участю науковців та фахівців АПК с. Сонячного Охтирського р-ну, науковців і студентів природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка і фахового коледжу Сумського національного аграрного університету, працівників відділу документів з природничих і аграрних наук обласної бібліотеки (58 осіб). Нині Іванівська дослідно-селекційна станція Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України, що знаходиться в Сонячному, відзначає ювілей – 125 років із дня заснування.

На заході згадали історію створення однієї з перших не тільки на території Сумщини, а й загалом на Україні дослідної установи, слухали про здобутки науковців, що закладали основи дослідно-селекційної діяльності, про станцію, де й сьогодні віддають шану відомому цукрозаводчику П. І. Харитоненку, що заклав фундамент потужної науково-дослідної установи.

За 125-літню історію колектив станції зробив неоціненний внесок у розвиток вітчизняної сільськогосподарської науки, насамперед, створення і впровадження у виробництво високопродуктивних сортів і гібридів цукрових буряків та озимої пшениці. Науковими працівниками видано понад 1000 наукових праць, 35 наукових видань. Науково-дослідна установа на території Сумщини знана не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Не зважаючи на складні умови воєнного часу, колектив Іванівської науково-дослідної станції обробляє дослідні поля (час від часу викликаючи МНС для звільнення полів від вибухонебезпечних предметів, залишених окупантами з рф), зберігає генетичний фонд польових культур, продовжує дослідницьку та наукову роботу. Разом з усіма аграріями України в важкі воєнні часи забезпечує продовольчу безпеку України і світу та примножує хліборобську славу держави.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
922
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.