Туризм в стилі ЕКО

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 25 сентября 2020 в 08:40
27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. У ці дні організовуються святкові заходи, фестивалі, зльоти туристів.
Працівниками відділу документів з природничих та аграрних наук Cумської обласної універсальної наукової  бібліотеки проведена онлайн-конференція «Туризм в стилі ЕКО». Захід відбувся за участі: Гладенка Юрія Миколайовича – заступника директора Департаменту культури, інформаційної політики та туризму Сумської облдержадміністрації, начальника відділу промоції та туризму; Лянного Михайла Олеговича – директора Навчально-наукового Інституту фізичної культури СумДПУ ім. А.С. Макаренка та науковців кафедри туризму і готельно-ресторанного сервісу закладу на чолі з завідувачкою Зігуновою І.С.; студенти цього ж вузу, що опановують спеціальність «Туризм»; користувачі бібліотеки.
Той, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника – щаслива людина.
Мандрівників з усього світу цікавить і приваблює Україна. Для них  це можливість познайомитись з традиціями, культурою, історією, зрештою, кулінарними вподобаннями українців.
Про те, як Сумщині використати свої переваги в розвитку туристичної галузі, говорили на зустрічі. Цікаво було послухати Гладенка Ю. М., який розповів про Конопляний фестиваль. Науковці та викладачі університету обговорювали проблеми розвитку екологічного туризму в ОТГ Сумського регіону та пропонували шляхи їх вирішення.
Туристичний бізнес ще називають «галуззю вражень». Багатьом людям набридло відпочивати за стандартною схемою, тому часто на час відпочинку вони прагнуть виїхати подалі від урбанізованих міст й поближче до природи. Сільський зелений туризм якраз для таких мандрівників: пропонує проживання в сільській місцевості, пішохідні та кінні прогулянки, полювання й рибальство, збирання грибів і ягід та ін.
Не забули на конференції і про сільські садиби Сумщини, які користуються неймовірною популярністю серед відпочиваючих.
Інформація зацікавила користувачів бібліотеки. Взагалі ж, після конференції не хотілося розходитись. Присутні ділилися  враженнями від подорожей. І те, що чужі один одному люди діляться своїми пережитими емоціями, радістю, наводить на думку, що туристична галузь -  не тільки джерело поповнення бюджету країни, регіону. Туризм єднає людей.
Щиро сподіваємося, що отримана інформація стане в добрій нагоді всім, хто працює або готується працювати у сфері туризму; хто прагне незабутніх вражень та подорожей.
Вітаємо всіх зі святом і бажаємо в найближчий час визначити маршрут своїх омріяних мандрів.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1799
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.