ПРИРОДНА ПЕРЛИНА ЛІВОБЕРЕЖНОГО ПОЛІССЯ

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 20 февраля 2024 в 18:10
З нагоди 25-річчя Деснянсько-Старогутського національного природного парку  в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася природничо-краєзнавча конференція «Природна перлина Лівобережного Полісся», організована працівниками відділу економічних, технічних та аграрних наук. На захід були запрошені провідні фахівці Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів  та Департаменту культури, туризму та релігій Сумської ОДА,  науковці природно-заповідних установ області -  Деснянсько-Старогутського національного природного  парку, Гетьманського національного природного парку, природного заповідника «Михайлівська цілина», регіонального ландшафтного парку «Сеймський», науковці  та студенти навчальних закладів - Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, Сумського національного аграрного університету, Відокремленого структурного підрозділу (ВСП) «Сумський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету», будівельного коледжу, фахівці-біологи, користувачі бібліотеки.

З вітальним словом до учасників звернувся Коваленко І. М.  – проректор СНАУ, куратор Деснянсько-Старогутського національного природного парку. Директор Департаменту культури, туризму та релігій Сумської ОДА Гладенко Ю. М. зосередив увагу учасників на екотуризмі в умовах повоєнного відновлення парку. Начальник відділу природно-заповідних територій та земельних відносин Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Бойченко Р.В. висвітлив проблеми і досягнення в охороні природно-заповідного фонду Сумщини. Фахівці  Деснянсько-Старогутського національного природного парку познайомили присутніх з нинішнім складним функціонуванням парку в умовах постійних обстрілів військами рф, міжнародним  значенням і визнанням парку, 25-річними досягненнями в науковій, просвітницькій і культурній діяльності. Адже завдяки щоденній кропіткій, наполегливій роботі і мужності колективу Деснянсько-Старогутський національний природний парк  став екологічною перлиною Сіверщини.

  Вітаємо науковців і фахівців  національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» із ювілеєм! Щиро вдячні вам за ваші зусилля в збереженні   і примноженні скарбів природи одного із мальовничих заповідних куточків України.  Бажаємо міцного здоров’я, щастя, сил і наснаги, наукових здобутків, успіхів у реалізації нових проєктів і програм у природничо-заповідній справі уже в мирній Україні. Разом – до перемоги!

 
0
Комментариев
0
Просмотров
198
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.