Освячена природою пора

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 15 сентября 2021 в 09:19
І знов настала осінь золотава,
І яблука вже гупають в саду.
Красуня-осінь, горда, величава…
У гості знов до тебе я іду.

У розпалі осінь. Це, мабуть, та пора року, коли так цінується кожен сонячний день. І знову розцвічуються різними барвами крони дерев, літає павутиння. Пряний аромат осінніх квітів змішується з запахом прив’ялого листя і достиглих овочів і фруктів.
Усі барви осені буяють в обласній науковій бібліотеці, де проходить традиційне щорічне Свято осені «Золотого урожаю знов до нас прийшла пора». Головним персонажем виставки « Іменини тітки Капустини» є білокачанна капуста. Недарма в народі говорять: «На столі не пусто, коли є капуста». Господиня запросила до себе в гості мандрівницю картоплю, поважних солодких болгарських перців, різнокольорових баклажанів, молодцюватих веселих  огірочків. Прийшли на іменини гостроносі пекучі перчини червоного кольору застереження. Не обійшлося і без наливних червонощоких яблук, запашних груш. А кавун прийшов з букетом.
Що ж за свято без квітів? Осінню мелодію доносять айстри, цинії, жоржини, чорнобривці… Не відвести очей від червоних грон калини і горобини. Тепліше в залі від квітки сонця – декоративного соняшника.
Як виростити багатий врожай, зберегти його, зробити заготовки на зиму? Завітайте до відділу документів з природничих і аграрних наук та отримуйте відповіді зі сторінок книг і періодичних видань, представлених на відкритому перегляді літератури «Осінь до комори носить».
Чекаємо на Вас.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1835
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.