Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 09 марта 2023 в 14:11
Сьогодні минає 209 річниця від дня народження славного поета українського народу – Тараса Шевченка. Постать і творча спадщина митця і сьогодні захоплює українців. З цієї нагоди працівники Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки організували цикл заходів.

В бібліотеці та в місті біля пам’ятника Т. Г. Шеевченка  проведено  флешмоб «Шевченко закликає - Україна перемагає».  Під час флешмобу прозвучали вислови та уривки віршів Кобзаря.
https://www.youtube.com/watch?v=Ffvw5UIXaTo

Для студенської молоді організовано інформаційний захід  «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…».  Ця  літературна композиція про життєвий і творчий шлях геніального митця, цікаві факти його біографії,  відео презентація «Єднаймося словом Шевченка». Читалися геніальні вірші поета – молодь заново відкривала знайомі рядки, пізнавала та переосмислювала безсмертні твори Кобзаря і переконалася, що Шевченко  модерний і сучасний. Його пророче слово лунає сьогодні – воїни на передовій захищають Україну від навали ворогів зі Шевченковими словами на вустах: «Борітеся – поборете!»;

Протягом дня експонувалася книжкова виставка «Цілюще джерело Шевченківської музи»,  що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

В холі бібліотеки до уваги відвідувачі організовано перегляд літератури «І лине над землею Шевченкове слово». 

На експозиції представлена різноманітна література з фондів бібліотеки, що розкриває творчій та життєвий шлях українського генія, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця.

Особливої уваги заслуговують видання, що висвітлюють зв’язки  з Сумщиною: особисті стосунки, відгуки про нього в місцевій народній творчості, наукові та науково-популярні праці вчених-сумчан.
Широкому загалу надана можливість ознайомитись з книгами  з сектору  рідкісних та цінних видань.

Родзинкою перегляду є унікальні видання з фонду Канадсько-Української бібліотеки, що видані за кордоном українською мовою.



 
0
Комментариев
0
Просмотров
963
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.