Людина і тварина – гармонія спільного життя

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 29 ноября 2017 в 16:38
До Всесвітнього дня домашніх тварин
 
З 1931 року 30 листопада  вся планета відзначає Всесвітній день домашніх тварин.
В багатьох зоопарках світу в цей день на протязі однієї хвилини діти дзвонять дзвониками, привертаючи увагу всіх до проблеми захисту тварин. Головна мета цієї акції – зосередження уваги широкої громадськості на проблемах домашніх тварин (в тому числі і безхатьків), виховання бережливого відношення до них і розуміння того, що вони – «брати наші менші», а не об’єкт для розваг.
Знайти підхід до домашньої тварини легко – достатньо її любити і вона відповість взаємністю. Так кажуть про своїх вихованців їх господарі у всьому світі.
Ми відповідаємо за тих, кого приручили, перед власною совістю і перед усім світом взагалі. Адже тварина – повністю у владі людини і любить її та цілковито довіряє. Тому власники домашніх улюбленців автоматично стають захисниками їх інтересів і безпеки.
До Всесвітнього дня домашніх тварин відділом документів з природничих і аграрних наук проведений відкритий перегляд літератури «Людина і тварина – гармонія спільного життя». Завдяки цьому користувачі ознайомились з літературою про незвичайних, екзотичних і кумедних улюбленців, про проблеми вуличних тварин, про умови догляду і лікування домашніх тварин, а також познайомились з художніми творами про тварин.
Перегляд привернув увагу присутніх своєю яскравістю, мальованими портретами і вишивками бісером зображень домашніх улюбленців, композицією іграшок котиків і собачок
Тож сьогодні ми закликаємо всіх приєднатися до цього доброго і важливого свята шляхом проведення «круглих» столів і семінарів, виставок, конкурсів і вікторин з проблем утримання і захисту домашніх тварин, акцій по збору коштів і кормів для тварин  та завжди пам’ятати: ми відповідальні за тих, кого приручили

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1203
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.