З Новим, 2012 роком або Допоможіть меру!

Блоги, Александр Телетов
29 декабря 2011 в 15:05
Як нещодавно сказав мені представник «Рідного міста» з яким у 2004 році ми разом виступали проти свавілля В. Щербаня та О. Царенка з об'єднання ВНЗ міста Суми в один, останнім часом з Геннадієм Михайловичем: «...коїться щось серйозне...»
І насправді, ця нецензурщина в пресі; обіцянка у вересні, що передбачена зміна маршрутів, на яку є аж три протесту прокуратури, не відбудеться (мене, як депутата обласної ради ще у вересні завірив особисто) — результат для сумчан наявний; постійні істерики, в тому числі перед підприємцями, які цілком справедливо захищають свої права та багато інших. А подивіться на запропонований сумчанам бюджет на наступний рік — жах! Недарма його фракцію залишають інтелігентні шановані люди, згадаємо хоча б доктора економічних наук, професора С.М. Ілляшенка.
Тепер знову на поверхню виноситься питання перейменування вулиць, «Ваш шанс», № 52/28.12.2011. Нещодавно в online-інтерв'ю 1.11.2011 (див. на цьому ж сайті) на це питання я вже відповів таким чином: «... Если мы возвращаем многие названия царской России, то необходимо и вернуть названия мест, построенных в советское время: площадь Ленина, проспект Космонавтов, проспект Карла Маркса и др.». «... сейчас, когда для удобства говоришь «на Шевченко», постоянно переспрашивают: «На улице или проспекте?». Или другое: «На вопрос, чем запомнится сумчанам Минаев, следует отвечать — незаконной раздачей земли и маниакальным переименованием улиц».
Я вже й не нагадую про те, що кілька років тому міською владою було прийняте рішення про мораторій на перейменування історичних назв міста. Може Геннадій Михайлович забув про це, як забув про своє ж рішення (виконавчого комітету Сумської міської ради № 537 від 7.09.10, п. 6), що «Цілодобовий режим роботи об'єктів торгівлі, розташованих в житлових будинках заборонено».
Я не прибічник називати іменем Чорновола хоч щось в нашому місті. Але, у квітні 2009 року особисто я запропонував назвати його ім'ям забудовану котеджами частиту вулиці Замостянської — «воплощённой мечты пана Вячеслава», як-ніяк він боровся за це, хоч і не має до Сум ніякого відношення («Главный редактор», №27, 1—8 июля 2009 года). Чув я й пропозицію назвати щойно забудовану вулицю Криничну «вулиця Вячеслава Чорновола і сина». Особисто я б утримався, хоч син і шанований на Західній Україні політик. А Замостянських вулиць в Сумах дві, та й то перейменується лише частина, як, наприклад, частину вул. Першотравневої перейменували в Академічний провулок.
«Сам Геннадий Минаев на вопрос: «Есть ли у вас какая-то обоснованная прграмма или стратегия переименования?» — не смог ответить ничего внятного. Лишь с пафосом бросил: «Мы возвращаем исторческие названия» (ВАШ ШАНС, №48/28.11.2007). Так яке ж відношення має В.Чорновіл до історії м. Суми?
Як сказав мені один із знаних в Сумах націоналістів 28 грудня 2011року: «Ну що Ви хочете від Г.Мінаєва, людині, що приїхала до Сум із глухого російського села, невідомі переживання корінних громадян міста». Мені ж здається, що мерові ще можна допомогти і сучасні лікарні відповідного профілю в обласному центрі вже побудовано. Давайте домоможемо меру в цьому разом.

З Новим роком, блогери й відвідувачі VsiSumy!
Щастя, здоров'я й успіхів Вам і вашим сім'ям!

 
Теги:
Минаев
0
Комментариев
0
Просмотров
2115
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.