Айфон чи інші смартфони: що вибрати

Блоги, Артем Турчин
15 октября 2019 в 13:23
Часто в інтернет-просторі звучить питання: що вибрати - айфон чи Андроід? Або айфон чи смартфон? Насправді обидва питання звучать трохи неправильно. Айфон - це також смартфон фірми Apple. Він - єдиний, на якому встановлена ОС iOS, у той час як переважна більшість інших працює на Android.

Утім, це не знімає питання: що краще - айфон чи інші смартфони. Єдиної відповіді тут, звісно, немає. Щоб вирішити цю проблему для себе, варто знати кілька моментів.

Android - відкрита система, яку різні виробники змінюють під себе. Наприклад, на Xiaomi ця ОС працює з оболонкою MIUI. Саму ж операційку оновлює Google, а всі інші компанії пристосовують її до своїх смартфонів.

iOS - це власна система Apple. І ця компанія сама її оновлює. З однієї сторони, вона відповідає за систему (особливо, за її безпеку). З іншої, саме через це айфони коштують значно дорожче.

Айфони зроблені з більш якісних матеріалів. З однієї сторони, це - добре. З іншої, це - друга причина, через яку айфони набирають в ціні.

Як правило, в смартфони можна поставити дві сім-карти. В айфони - тільки одну. Щоправда, зараз Apple випустила спеціальні сімки, на які можна записати не один номер. Тільки от в Україні така функція поки що не працює. А взагалі, це - плюс, оскільки відпадає необхідність ставити дві сімки; крім того, звільняється трохи місця.

Вставити флешку в айфон також не можна. Довгий час це було великим мінусом, оскільки в айфонах було не більше 64 Гб пам'яті. Зараз є моделі із пам'яттю і в 256 Гб. Але вони, звісно, коштують захмано (чому - читайте вище).

Айфон має власний магазин додатків - App Store. Інші смартфони використовують Play Market. Як правило, розробники пишуть додатки для обох магазинів. Щоправда, тут є один нюанс: на всі смартфони (крім айфонів) можна поставити додатки з будь-яких сайтів. Але їхню безпеку гарантувати ніхто не буде. У айфонів такий номер не проходить: у ці смартфони можна поставити будь-що лише з фірмових магазинів.

Завантажити файли на смартфони з комп'ютера - дуже просто: варто лише підключити його за допомогою кабеля від зарядки. А от з айфонами - все набагато складніше. Хоча компанія таким чином, знову ж таки, гарантує безпеку.

Ще одна фішка Apple - синхронізація між гаджетами. Так, ви можете зробити фото на смартфон і переглянути його на планшеті. Або почати писати на планшеті текст, а закінчити  на ноутбуці. З іншими смартфонами такий трюк не проходить. Щоправда, для нього потрібні всі гаджети компанії Apple. Кожен з них коштує дорожче за інші аналоги (знову-таки, гляньте вище).

Так виглядає ситуація з вибором смартфонів. Звернути увагу на айфон чи на інший аналог - вибирати вам. Аби вам не здалось,що я хвалив інші смартфони, згадайте, що айфон має кожен третій, у той час як всі інші - телефони доброго десятка компаній. Тепер можете робити висновки.

0
Комментариев
0
Просмотров
2634
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.