ПРИЄДНУЙСЯ ДО ТЕРИТОРІЇ ДОБРА

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 14 марта 2014 в 10:37
Завдяки «Території добра» більше півсотні мешканців Охтирщини  отримали допомогу від небайдужих людей.

Створений охтирськими бібліотекарями під такою назвою сайт – http://terdobra.ucoz.ua/
–  безкоштовної адресної допомоги тим, хто опинився в складних життєвих обставинах, зміг залучити до благодійної діяльності  не тільки пересічних громадян, а й депутатів, сільських голів, церковних служителів.

Ініціативу помітили в Україні і  Центр гуманістичних технологій «АХАЛАР» надав міні грант на її розвиток. Охтирські бібліотекарі довели, що спільними зусиллями, об’єднавши людей, можна вирішувати проблеми окремих жителів громади, які знаходяться  у вкрай тяжкому становищі. А таких людей не бракує. За офіційними даними тільки у минулому році на Охтирщині взято на облік як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах 265 сімей. Відсутність гарантованого заробітку, а часто  і годувальника у сім’ї , призводить до того , що сім’ї, які , в переважній більшості, складаються щонайменше з чотирьох осіб, а то і з дев’яти  не мають можливості придбати навіть найнеобхідніше.

Розповсюджена ініціатива в соціальних мережах, серед рідних, знайомих, мешканців Охтирщини дала відчутні результати. Діти з багатьох малозабезпечених сімей отримали теплий одяг, ранці, шкільне приладдя.

Доставляють  «гуманітарну допомогу» адресатам сільські голови, соціальні працівники , волонтери, які ще жодного разу не відмовили. Депутат Охтирської районної ради В. В. Отич,  дізнавшись про проект,  приєдналась  до ініціативи та  разом з соціальними працівниками з села Хухра ретельно підійшла до вивчення ситуації в своєму населеному пункті . Надавши інформацію про потреби людей, вже через декілька днів вантажила речі в свою машину, щоб доставити адресатам.

Директор Охтирської районної централізованої бібліотечної системи Ольга Андоленко говорить: «Часто люди , впавши у відчай, складають руки. Але життя доводить, що іноді , розказавши про свої проблеми, можна отримати допомогу звідти, звідки навіть не очікуєш. Ми живемо серед людей і людям притаманна доброта, тільки комусь потрібно це почуття розбудити. То, чому не бібліотеці, адже вона має сучасні потужні інформаційні ресурси?»

 
1
Комментариев
0
Просмотров
1679
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.