Онлайн-гра «СУМИ-ПОЛТАВА : БІБЛІОТЕКИ єднають молодь»

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 25 мая 2016 в 13:26
Саме таку назву мала інтелектуальна краєзнавча онлайн-гра, яка об’єднала молодь двох міст – Сум і Полтави напередодні Європейського дня сусідів. Бо ми дійсно сусідні області, нас єднає як минуле, так і сучасне.

Полтава – 4-е місто України, з яким грають читачі Сумської обласної наукової бібліотеки. Попереду були ігри із Запоріжжям, Харковом, Херсоном.

У молоді двох міст з’явився новий онлайн-майданчик для спілкування. Його забезпечили Сумська обласна наукова бібліотека та Полтавська обласна наукова бібліотека ім. І. Котляревського завдяки безкоштовному інтернету.

Наші учасники дізналися багато цікавого про Полтаву, полтавчани про місто Суми. Кожного разу готуючись до віртуальних мандрівок в інші міста України, ми намагаємось віднайти те спільне, що нас єднає.

Гравці шукали відповіді в інтернеті на різноманітні запитання: про
– українського скульптора, кінорежисера, драматурга, сценариста, художника кіно, автора пам’ятників Т. Шевченку в Ромнах і Полтаві, Г. Сковороді в Лохвиці, княгині Ользі в Києві
–  художника, фундатора Сумського художнього музею, який тісно пов’язаний з Полтавщиною
– про єдиний у світі пам’ятник, який символізує достаток і благополуччя української родини (пам’ятник полтавській галушці). Труднощі визвало уточнення: скільки ж галушок поміщено у тарілці?
– Хто з видатних людей Полтавщини переклав українською мовою поему Пушкіна «Полтава»?
– Який подарунок отримало місто Суми до Дня Європи в 2008 році від Сумського земляцтва в Києві?

Результат (40:40), тобто перемогла дружба, задовольнив і команду "Закохані в архітектуру" - Сумського будівельного коледжу і команду "Вікторія" - Полтавської гімназії № 6 та Полтавського політехнічного коледжу.

Відбулася захоплююча, цікава і пізнавальна гра.
Ми щиро надіємось на подальшу співпрацю.

До нових зустрічей, ПОЛТАВО!

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1562

Материалы по теме

Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.