Паралімпійці в боротьбі за безмежні можливості.

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 03 сентября 2021 в 11:19
«Спорт – це моє життя, а всі труднощі –
це лише гарна можливість не зупинятися і йти далі».
Марина Литовченко
     
      Паралімпійські ігри традиційно проводяться після Олімпійських ігор, а починаючи з 1992 – на тих же аренах, що й Олімпійські ігри. 2001 року ця практика закріплена угодою між МОК і Міжнародним паралімпійським комітетом (МПК). Літні Паралімпійські ігри проводяться з 1960 року, а зимові  – з 1976 року.
      Девіз цієї Паралімпіади – "United by emotion" – «Об'єднані емоцією»; девіз національної паралімпійської збірної команди України: «Ваша підтримка – наша перемога!»
     В Україні реалізуються різні програми соціального захисту людей з обмеженими можливостями. Функціонують центри соціальної та професійної реабілітації, де створені необхідні умови для поліпшення їх здоров’я і комплексної підготовки до майбутньої професії. Значну роль в їх житті відіграють спортивні програми, а паралімпійські ігри є найголовнішим досягненням. Саме спорт для них це – сенс життя і   інтеграція в суспільство.
      У складі  збірної України – 143 спортсмени, які змагаються  у 15 з 22 видів спорту, представлених на Іграх в Токіо.
    Ці спортсмени відомі на весь світ. Вони є майстрами спорту та встановлюють свої особисті рекорди: Єлізавета Мерешко, Олена Костевич, Марина Литовченко, Сергій Ємельянов, Надія Дьолог, Марія Помазан, Марина Піддубна та інші. 
      Паралімпіада в Токіо триває. Національна паралімпійська збірна України поки на 5 місці серед представників 168 країн світу.  На сьогодні вона виборола 89 нагород, з яких 21 – золота, 43 – срібних та 25 – бронзових.
      Бажаємо спортсменам найкращих досягнень. Ви – переможці.
 
                                            Н. Жук, бібліотекар відділу періодичних видань


 
2
Комментариев
0
Просмотров
2523
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.