Олександр Вертіль - лауреат престижної премії

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 13 марта 2020 в 10:01
Сумський поет Олександр Вертіль став лауреатом Всеукраїнської премії
імені Володимира Сосюри  за 2019 рік
                                                                                 
     Чергове всеукраїнське визнання творчих заслуг у царині поезії одержав відомий сумський поет, перекладач, публіцист, заслужений журналіст України Олександр Вертіль. Днями стало відоме рішення журі про нагородження нашого земляка Всеукраїнською літературною премією імені Володимира Сосюри.

     Ця відзнака – одна з найбільш престижних і професійних у літературному середовищі України. Її присуджують редакція газети «Літературна Україна» та Національна спілка письменників України за кращу поетичну публікацію року на сторінках цього видання. Фінансову підтримку надає Ліга українських меценатів, уповноваженим представником якої в Сумській області вже багато років є Олександр Вертіль.

     Днями під час засідання правління НСПУ у Будинку письменників на Банковій, 2 в Києві премію вручили головний редактор газети «Літературна Україна» Сергій Куліда та голова НСПУ Михайло Сидоржевський.

     Як зазначив Олександр Вертіль під час вручення нагороди, для нього Володимир Сосюра ще з дитинства був і залишається одним із улюблених поетів, а такі вірші як «Любіть Україну!», «Коли потяг у даль загуркоче…», «Васильки у полі, васильки у полі…» та багато інших завжди у душі і серці.

     До слова, це вже сьома літературна премія сумського поета. З-поміж них дві міжнародні – імені Дмитра Нитченка та імені Пантелеймона Куліша.


 
2
Комментариев
0
Просмотров
1747
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.