Поети-земляки – в «Антології сучасної української літератури»

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 02 марта 2019 в 10:36
     У харківському видавництві «Майдан» за підтримки Національної спілки письменників України щойно вийшла друком «Антологія сучасної української літератури. Армія. Мова. Віра».

      Її упорядники відомі українські письменники Віктор Терен та Павло Щегельський зібрали під однією обкладинкою поетичні та прозові твори майже 120 авторів з усіх куточків України – Львівщини, Луганщини, Київщини, Миколаївщини, Чернігівщини, Сумщини....

     Передмову до видання написав Президент України Петро Порошенко, який наголосив, що антологія представляє яскраве гроно сучасних авторів, які працюють як у великих містах, так і сільських населених пунктах.

     За словами Петра Порошенка, «особливо приємно, що кращими поетичними іменами тут широко представлена вся поетична географія нашої країни». Зокрема, глава держави виокремлює низку авторів, серед яких наші земляки поети Олександр Вертіль із Сум та Василь Пазинич із села Московський Бобрик Лебединського району.
  
   Обоє добре знані читачам на тільки області, а й України. Вони – члени Національної спілки письменників України, автори багатьох книг, лауреати низки престижних літературних премій.

   Тож публікація у престижній антології – ще одне ствердження їхнього талановитого поетичного слова.

    Серед імен – Ліна Костенко та Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик та Іван Дзюба, Михайло Слабошпицький та Павло Мовчан, десятки інших поетів і прозаїків.


 
18
Комментариев
0
Просмотров
1871
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.