«Культура академічної доброчесності: роль бібліотек»

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 21 сентября 2018 в 09:34
     Відділ періодичних видань Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки приєднався до міжнародного проекту «Культура академічної доброчесності: роль бібліотек», який започатковано Українською бібліотечною асоціацією за підтримки Посольства США в Україні. Цей проект націлений на формування в суспільстві культури академічної доброчесності, запобігання проявам шахрайства, плагіату, корупції у сфері освіти та науки.        
                                     
     Останнім часом поняття «плагіат» широко розповсюджене явище в сучасному науковому та освітньому просторі. Порушення академічної доброчесності впливає на рівень і якість знань та призводить до нівелювання статусу науковця і професіонала, який не витримує конкурентоспроможності на ринку праці.

     У рамках цього проекту 20 вересня 2018 року для студентів ІV курсу  Сумського машинобудівельного коледжу СумДУ було проведено цикл заходів: інформаційну годину «Академічна чесність – основа розвитку особистості», відео-лекторій «Стоп плагіат!», флеш-презентацію «Етика наукових публікацій» та показ відеороликів з цієї теми.

     Була презентована бібліографічна пам’ятка «Плагіат: його прояви і небезпека», яка розкриває поняття інтелектуального капіталу, анти плагіату та авторського права. Особлива увага була приділена систематизації інформації, її перевірки на плагіат, використовуючи он-лайн сервіси та програми.

     Дотримання академічної доброчесності, формування культури чесного навчання є важливим для розвитку всієї освіти і безпосередньо впливає на рівень і якість знань, а також на майбутнє країни.

Працівники відділу періодичних видань
Сумська ОУНБ


 
7
Комментариев
0
Просмотров
2303
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.