«Усьо пропало, шеф!»

Блоги, Олег Медуниця
12 июля 2012 в 17:06
Сумське казначейство практично зупинилося - не проходять бюджетні платежі. Вірніше, проходять … із затримкою у кілька тижнів і не всі. Лише термінові платежі або платежі, які супроводжуються потужною істерикою бюджетних розпорядників. Є випадки затримки в проходженні платежів навіть на харчування в оздоровчих закладах. Працівники комунальних оздоровчих закладів, закладів охорони здоров’я намагаються вмовити постачальників не припиняти поставки. Бюджетні платежі на капітальні видатки не проходять взагалі.

У Сумській області «висить» 80 млн. гривень - просто «висить». Це на тлі того, що в місцевих бюджетах не прораховується навіть зарплата. Ситуація більш ніж загрозлива. Збій системний і пов'язаний з тим, що для області казначейство встановило потужний бюджетний фільтр. Це вже не перший випадок, коли уряд зупиняє місцеві платежі. Систему вкотре паралізувало.

Якщо уряд не скине на Сумську область додаткову субвенцію в 100-150 млн гривень, бюджетники восени залишаться без зарплати. До того ж не виконуються місцеві бюджети.

У цій ситуації уряд стрімко нарощує державний борг - як  внутрішній, так і зовнішній. За минулий тиждень Янукович і Азаров позичили 9,5 млрд гривень, і окремо «Нафтогаз» позичив у «Газпрома» 2 млрд доларів, які, очевидно, йому ж і віддасть. Швидко нарощують позики державні підприємства. Населення скуповує валюту, якої у червні купили на 40% більше ніж у травні. Тануть золотовалютні резерви. Контрольовані Партією регіонів медіа і «правильні» експерти щодня брешуть про покращення. Колапс невідворотній, і влада робить усе, щоб він не настав до виборів. А потім хоч потоп.
2
Комментариев
0
Просмотров
1942
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.