«Соціальні» мерседеси і «броньовані» ініціативи

Блоги, Олег Медуниця
31 мая 2012 в 10:07
Після виборів - хоч потоп
Азаров учора позичив 4 мільярди гривень. Фактично перепозичив під більші відсотки. У 2010 році уряд терміново позичив 2 мільярди доларів США в банку ВТБ, які спрямував до державного бюджету. Саме тоді урядом Януковича-Азарова було проголошено курс на модернізацію країни та економічні реформи. Саме тоді почали будувати те, що зараз стоїть і не будується. Саме тоді створено по всій країні комітети економічних реформ, діяльність яких накрилася мідним тазом.

Напередодні виборів уряд підвищує платню бюджетникам, збільшує кількість урядовців і службовців, які займаються соціальним захистом, зупиняє ріст тарифів, зокрема на газ та тепло для населення. Соціальні ініціативи, «Вітіна» тисяча, додаткові штати, додаткові державні витрати, нові броньовані мерседеси – ось основний тренд влади останніх місяців.

«Обездолений» бізнес тріщить по швах. Не обездолений, в принципі, також. Якщо навіть Дмитро Фірташ дозволяє собі публічно нарікати на уряд, значить «протухло щось у Королівстві данськім». Податковий шмон безжальний і контрпродуктивний. Підприємства змушують приховувати ПДВ, що робить непривабливим експорт продукції. З одного боку, держава отримує можливість його не відшкодовувати, з іншого - валютний платіжний баланс країни все більше загрожує стабільності гривні.

Місцеві бюджети змушені масово брати позички в казначействі для того, щоб хоч забезпечити виплати за захищеними статтями. Централізація бюджетних потоків урядом доведена до абсурду. Бюджетна резолюція на 2013 рік майже повністю позбавляє депутатів Верховної Ради впливу на бюджет. Депутати місцевих рад мало не на кожній сесії коригують власні бюджети через планову незабезпеченість, що виникла у зв’язку з недолугим бюджетним плануванням. Наявність привілейованих бюджетних реципієнтів ускладнює ситуацію. Бюджетні перекоси астрономічні. Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська, Кримська, Київська області та  м. Київ отримують 75,3%!!!! субсидій, поточних та капітальних трансфертів. Євро 2012, «родіна», дві дачі і столичний улюбленець-гауляйтер Попов з’їдають 2/3 національних ресурсів. Решту доїдають спецпризначенці на бюджетних потоках. І не всім вистачає. Каськіву, наприклад, так точно.

Натомість у автопарку ДУСі з’явилися «нульові» броньовані мерседеси невідомого походження. Точніше відомого – вони конфісковані. Гарний спосіб без зайвого галасу оновити автопарк. Однією рукою ми публічно сваримо службовців аж до звільнення за придбання занадто дорогих «члєновозів», а іншою запускаємо схему із забезпечення себе любимих дорогою продукцією німецького автопрому.

Після виборів - хоч потоп.
0
Комментариев
1
Просмотров
2137

Материалы по теме

Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

+1