Покидьки при владі

Блоги, Олег Медуниця
04 августа 2011 в 11:50
Сумські регіонали продовжують політичні переслідування. На черзі депутат обласної ради
Всім відома історія про Геннадія Іванущенка. «Неугодний» директор обласного архіву, відомий історик відмовився писати заяву про звільнення після чого реформаторська команда регіонала – голови Сумської ОДА Чмиря – розпочала його цькування. Під надуманими приводами йому «впаяли» дві догани і звільнили з роботи. Справа донині кочує у судах. Попри намагання влади представити даний факт як суто виробничий момент більшість громадськості сприйняла це як розправу з політичними опонентами. Адже Іванущенко, окрім того, що писав на «небажані» для нинішньої влади теми, є ще й головою районної організації політичної партії «За Україну», раніше був депутатом районної ради.

Схоже, схема, «відкатана» на Іванущенку, продовжує впроваджуватися.

Чергова жертва – депутат Сумської обласної ради від партії «За Україну» Тронь Анатолій Васильович. І на мою думку, справа тут більше не в партії, а в посаді. Анатолій Васильович – багаторічний керівник Охтирського міського відділу освіти. Лише за добу до дня голосування на місцевих виборах-2010 юристи в суді «відбили» Анатолія Троня від спроб обласної виборчої комісії зняти його з виборчих перегонів. До речі, голова обласної виборчої комісії за організацію «правильного» процесу підрахунку голосів був щедро нагороджений посадою директора Сумського обласного архіву. Хоча до архівної справи має таке ж відношення як свиня до балету.

Охтирський регіональний місцеблюститель Цілуйко, поцілувавши партрегіональний прапор, посаджений регіоналами у крісло секретаря міської ради міста Охтирки, вирішив розставити і кадри з блакитними партбілетами. Тому Тронь тут став ключовою фігурою. Адже, без нього неможливо «обголубити» директорський корпус шкіл та дитячих садків Охтирки. А без цього як вигравати вибори з майже нульовим рейтингом?

Процес підготовки до виборів у "Пр" йде на повну котушку. На даний час ключовим питання є формування кадрів потенційних членів ДВК, ОВК, агітаторів. До нового року треба сформувати вертикаль, по якій напередодні виборів спустити гроші. Великі гроші. І отримати виборчі протоколи з потрібним результатом. Протоколи заповнити штука складна і без освітянських кадрів майже нездійснена, особливо у маленьких містах і районах. Залякати і заплатити. Цю стратегію сумчани пам’ятають із президентських виборів 2004 року.

За останніх кілька місяців Анатолій Васильович пережив безліч перевірок, надуманих дорікань і причіпок. Дійшло до того, що йому навіть відмовили у наданні медичної допомоги в Охтирській рай лікарні – швидка привезла його до лікарні, а там повідомили, що мають заборону на прийняття цього хворого на стаціонарне лікування.

Тому, покидьки – це досить лагідне слово для тих, хто звик іти по життю, вдавлюючи людей в асфальт.

Чи дозволимо ми розправитися із порядною людиною? Хто наступна жертва регіоналів? Скільки ми будемо терпіти цих покидьків при владі?
-8
Комментариев
2
Просмотров
2745
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Да действительно "покидьки". Только первые "покидьки" пришли в 2005 году, уволили кого хотели и "посадили" на их места тех, кто "на майдане стоял". Придут следующие "покидьки", уволят нынешних и поставят своих. Вот так и живем. "Покидек" на "покидьке" едет и "покидьком" погоняет.

І кого в області звільнили у 2005, кого в лікарні відмовлялися приймати? Можна список у студію.
Може об когось недопалки тушили.
А скільки було замучено у подвалах сумського метра?