Новорічна русифікація українських дітей у Сумах

Блоги, Олег Медуниця
30 декабря 2010 в 12:34

Усім відомі подвиги Дмитра Табачника –  міністра освіти Януковича, відомого противника українськості в системі освіти.

Тепер, схоже, таку русифікацію влада впроваджує і в Сумах. Вчора відкрилася губернаторська ялинка. З того, що я бачив в сюжеті новин, лише губернатор Чмирь сором’язливо і протокольно говорив українською про те, як в дитинстві на новорічних святах був зайчиком. Зараз зайчик виріс в губернатора і, схоже, вважає за необхідність зробити новорічні свята для українських дітей такими, як і в його дитинстві: по одному «рускоязичному» сценарію, як колись від Калінінграда до Владивостока.

Новорічну виставу для дітей в театрі Щепкіна за українські бюджетні гроші влада організувала російською.  З’їхалися діти з сільських районів. Більшість з них жодного разу не була в обласному центрі Для них це подія, для них це престижно, та відтепер ця престижність у дитячій свідомості міцно пов’язана з російською мовою.

Отже, освітяни і працівники культури  отримали чіткий сигнал - новорічні вистави можуть бути російською мовою. Те, що в Сумській області лише 10% відсотків дітей навчається в російських класах і жодна дитина не ходить до російських дитсадочків, владу не хвилює. Посил виданий.  Тепер баришні в кокошниках і фофудєйках можуть водити святкові хороводи по всій території області, від Хухри до Середино-Буди. Так само, як це було зроблено вчора за наші бюджетні гроші в театрі Щепкіна.

Безпосереднім організатором  цього свята є обласне управління культури, що очолює Олена Мельник, колишня міська голова Глухова, креатура нардепа Андрія Деркача. Свого часу вона «прославилася» листом про те, що голоду в місті Глухові в 1932-33 роках не було.

Двадцятий рік української незалежності ми зустрічаємо з владою, яка посягнула на святе - вона хоче відібрати в України її майбутнє - українських дітей. Непростий процес повернення до власної ідентичності в освіті та культурі зараз безсоромно переривається в угоду передвиборчим обіцянкам Януковича і регіонів. 

Цю владу можна не любити, але тепер є всі підстави її ненавидіти і протидіяти

1
Комментариев
28
Просмотров
12026
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Медун-гнидун, ты получил свое сомнительное удовольствие в очередной раз???
Ты, как и твои микроцефальные друзья, стравливаете людей, а потом на этом делаете свою мелкую, ничтожную, злостную политику.
Вы люди вчерашнего дня и позавчерашнего вечера.
До свидания вам в новом, 2011 году!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Даааа, тяженые времена настали для украинцев и Украины... Сумчане, неужели же мы такие слабаки? Неужели же мы забудем свои корни, свой язык - и так бесстыдно быстро??? Манкурты, мля...

Сам ты урод морОльный,
по-урюсски с ашипками пишешь...УкрОинец)))

Ну что так всполошились И В А Н Ы не помнящие родства. Уроды морольные, вы за кивок изза бугра все продадите, здесь живёте и здесь гадиде а хочу чтоб мой рёбёнок знал и понимал язык предков-украинцев. а кому не повкусу это вон отсюда-граница рядом.

Боже!!! Цей сайт читають одні придурки, чи що? Серед читачів є нормальні люди, які розуміють людей здорового глузду, що пишуть актуальні блоги?????

Панэ Олэже, расскажи ,будь ласка, как ты сотрудничал с КГБ в годы учебы в пединституте. И именно в качестве "борца за незалэжнисть". Давай, колись, не стесняйся.

"Я мову бы выучил только за то, шо инглиш учить неохота",-Бенито Хуари Бумидьен,президент Алжира.

Праздравляю Медуна с новолетьем.
Хай уже наконец умнеет, или идёт по миру в поисках щастья.
А нас оставит в покое, невдаха!! Крутолобый нацик!! Поц!!

Все спостережено
І в спостереженнях враховано повтори,
Зазделегідь обрізано стволи,
Картечем напхано патрони...

Чекайте, чорносотенні гниди!

О чем вы говорите, господа или панове. У вас есть какие-либо проблемы с общением? Сомневаюсь. Просто автор не состоялся НИ ГДЕ. А видно очень хочется. поэтому и придумывает о русификации. Давайте поставим вопрос об использовании английского языка в адресах Интернета. А? Почему адрес сайта - www.vsi....? Англиканизация!!!!! Атас!!!! Долой Британию с их королевой!! Бред. Автор, хватит гавкать просто так. Возьми Положия и выйди с ним снег чистить на улицу - пользы больше и люди бобрым словом вспомнят.