Колишнього директора «Елги», який закопував пестициди просто в ґрунт, звільнено з-під варти

Блоги, Олег Медуниця
15 марта 2012 в 14:32
Не встигло суспільство оговтатися від спроб «відмазати» миколаївських ґвалтувальників, як вже можна говорити про нові випадки «відмазування» особливо небезпечних злочинців.

На днях суд випустив з-під варти громадянина П., колишнього керівника Шосткінського підприємства ТОВ «Елга» (текст постанови тут). Підприємство утилізовувало токсичні відходи. Зазначений громадянин звинувачується у тому, що відмивав кошти в особливо великих розмірах, а токсичні відходи просто закопував у землю замість того, щоб утилізовувати на спеціальному обладнанні. Оскільки дороговартісний процес утилізації не здійснювався на підприємстві, акумулювалися значні суми коштів, які потім відмивалися через «помийниці».

Майже всю країну облетіли кадри міліцейської прес-служби, яка показала викопування небезпечної отрути під час слідчого експерименту. За вказівкою громадянина П., токсичні відходи закопували прямо на території підприємства, яке у свою чергу знаходиться на колишній території заводу «Свема». Того самого заводу, де наш голова ОДА планує отримати 500 млн. доларів інвестицій. Отруту, звичайно, всю не викопали. Вийняли кілька ємностей під телекамери і закопали. Який божевільний туди полізе? Коштів на нормальну утилізацію так само немає.






Отже, директор «Елги» П. на волі. Постанову суд виніс за «сприяння» прокурора Маслюка. Того самого Маслюка, який у відомих запитах нардепа Григорія Омельченка називається родичем Юрія Чмиря, голови Сумської ОДА. Хоча насправді є його кумом, як генпрокурор Пшонка є кумом Януковича. Судді, який прийняв таке рішення, мабуть було продемонстровано цим прокурором серйозні аргументи. Цікаво, а пачки «аргументів» у чемодан хоч влізли? По ідеї, найближчим часом громадянина П. мали б посадити років на 8 з конфіскацією. Тепер справу відправили на дослідування. Так би мовити на новий рівень «відмазування». Не здивуюсь, якщо той, хто свідомо труїв шосткінців, буде кваліфікований як свідок або отримає умовний термін. Уплачено буде всім. Навіть тому, хто за конституцією та Законом України «Про місцеві державні адміністрації» мав би бути гарантом дотримання законності на території області. Тим більше що це справа шосткінська, а там без нього не вирішується нічого.
0
Комментариев
0
Просмотров
2483
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.