Сумські освітяни дізналися про новації завдяки фінансовій підтримці холдингу МХП

Урожайна країна, ТОВ
16 декабря 2019 в 15:18
Агроіндустріальний холдинг МХП («Миронівський хлібопродукт») прфінансував сумським вчителям участь у хакатоні

В українських школах набуває популярності так звана STEM-методика викладання точних і природничих наук. Вона дає змогу учням оцінити, наскільки актуальні їхні знання, а також зрозуміти, як пов'язані технології з предметами, що вони вивчають.

Для популяризації таких знань серед учителів Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» організував хакатон – захід, під час якого за короткий період часу фахівці спільно знаходять рішення певної проблеми. Питання цього хакатону звучали в самісінькій темі: «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи».

На захід, який відбувся наприкінці листопада в Полтаві, запросили педагогів із Черкаської, Полтавської, Сумської, та Чернігівської областей. Його метою визначили спільну розробку проєктів і методик, які допоможуть вирішити два завдання:

- перевірити STEM-уроки (фізику, астрономію, хімію, математику, інформатику, біологію, робототехніку, географію, економіку) на наявність гендерних стереотипів;

- знайти інноваційні рішення для створення умов, які сприятимуть зацікавленості молодого покоління у виборі STEM-професій.

Агроіндустріальний холдинг МХП став партнером заходу і профінансував участь 10-х учителів освітніх закладів, розташованих на територіях присутності потужностей компанії. З них троє педагогів представляли Сумщину. До цієї делегації потрапили:

- вчителька хімії з Нижньосироватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Бориса Грінченка Сумського району Наталія Олегівна СТЕПУРА;

- вчитель математики Річківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Білопільського району Віталій Вікторович КОСТЮЧЕНКО;

- вчитель географії Герасимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Роменського району Сергій Олексійович ЛАВІРКО.

«Висловлюю вдячність керівництву ТОВ «Урожайна країна» групи МХП за надану можливість взяти участь у хакатоні, який відбувся у Полтаві. Відвідавши вперше хакатон з таким рівнем організації, можу впевнено сказати, що це – назвичайно цікаво та пізнавально. Ментори, котрі виступали, були чудово підготовлені. Вони розвіяли стереотипи та міфи про жінок і чоловіків, розповіли про секрети створення успішних презентацій та багато чим поділилися.

Це – надихає, мотивує та захоплює. Всі отримані знання ми застосували на практиці під час створення проєкту.

Після трьох днів хакатону я зрозуміла, скільки помилок роблю не лише в школі, але й вдома. Моє основне завдання – пояснити своїм колегам усе, що я тут почула нового», - поділилася враженнями вчителька хімії й інформатики Нижньосироватської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Б. Грінченка Наталія Степура.

Під час триденного хакатону вчителі отримали досвід неформальної освіти та дізналися від новаторів-освітян про те, як вони змінили підходи до викладання STEM-предметів. Важливим було те, що наші фахівці опанували методи для підвищення інтересу учнів до STEM-напрямку за допомогою дизайн-мислення. Крім того, педагоги набули практичного досвіду роботи в групах щодо розробки проєктів і методик, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів.
0
Комментариев
0
Просмотров
523
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.