"Маленькі Cavalier`и" продовжують перемагати у Сумах

Свобода, Сумська обласна організація ВО
26 июля 2016 в 12:05
Вихованці кінної дитячо-юнацької спортивної школи на Веретенівці за підтримки Всеукраїнського об’єднанням "Свобода" в Сумській області продовжують впевнено крокувати до нових спортивних вершин.

Відкриті дитячі змагання "Маленькі Cavalier`и" 23-24 липня зібрали більше 30 маленьких учасників та чимало прихильників та глядачів. Всі вершники - діти віком від 10 до 14 років. Дощова погода стала вже незмінним атрибутом цих змагань, та літній дощ тільки підігрівав азарт гравців та не зміг налякати глядачів.

А щоб ці змагання відбулися і щоб підтримати бойовий дух маленьких спортсменів, вже вкотре допомагало Всеукраїнське об’єднання "Свобода" у Сумській області.

"Наше майбутнє – то сильна, смілива і здорова молодь. Тому ми підтримуємо спорт, ми підтримуємо наших дітей. Ми постійно підтримуємо школу і змагання, що тут проводяться, щоб налаштувати молодь бути патріотичною, дати їй можливість розвиватися і зростати. Ми дбаємо про повноцінний розвиток, як духовний, так і фізичний. І вже маємо чим пишатися", - говорить голова Всеукраїнського об’єднання "Свобода" у Сумській області Микола Аліфанов.

За словами директора кінноспортивної школи Оксани Щебло, це лише вже другий етап змагань, а попереду ще виступи юних вихованців у вересні-жовтні: "Ми продовжуємо випробування для наших найменших вершників. Для них це чудова нагода відчути на собі, як це - брати участь у змаганнях. У них ще немає досвіду, але дуже важливо відчувати дух суперництва, відчувати, як поводиться твій кінь під час змагань. Це важливий етап у вихованні переможців. Велику підтримку надають нам наші партнери. Коли діти отримують цінні призи та смачні подарунки, вони хочуть займатися, бо відчувають до себе небайдужість з боку оточуючих".

Малеча із задоволенням виходила на майданчик, осідлавши коней. Цей етап змагань дозволив продемонструвати свої вміння тим дітлахам, які ще тільки кілька місяців сидять у сідлі. Більш вправними виявились ті вихованці, що вже мають чимало досвіду. Два дні напруженої боротьби - і кожен учасник отримав свою хвилину слави, адже за кожним вершником з чудовою виправкою, у стильному парадному вбранні спостерігати одне задоволення. На трибунах від хвилювання батьки та бабусі стискають кулачки. І так хочеться крикнути, плескати у долоні, коли твоя дитина долає одну за одною перешкоди на трасі, але ж стримуються, щоб не налякати коней. А от на нагородженні на оплески вже ніхто не скупився.

Сьогодні школа може похвалитися двома членами молодіжної збірної України з кінного спорту, чималим арсеналом перемог та здобутків на всеукраїнських змаганнях, а також змаганнях європейського та міжнародного рівня. Власне, утримання коней та підготовка кожного спортсмена до змагань - це велика праця. Вправні вчителі з великим досвідом, гарні коні і талановиті діти – те, чим може пишатися сумська дитячо-юнацька кінноспортивна школа на Веретенівці. Велика підтримка за боку меценатів – те, за що викладачі і вихованці щодня дякують своїм партнерам.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" у Сумській області не залишається осторонь виховання здорової, сильної, патріотичної і успішної молоді. Святковий торт, смачні пряники у формі коней і справжній козацький куліш на вогні до змагань "Маленькі Cavalier`и" – тільки видима сторона підтримки цих маленьких і таких талановитих спортсменів.

R

0
Комментариев
0
Просмотров
1251
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.