Сумський кооперативний технікум запрошує абітурієнтів

Сумський кооперативний технікум
20 мая 2015 в 13:27
Зверни увагу, абітурієнт!

Дізнайся першим про переваги вступу до Сумського кооперативного технікуму.

Весна — гаряча пора для школярів, які в цьому році закінчують 11 клас і обирають навчальний заклад, де будуть опановувати майбутню професію. Про те, чому абітурієнтам слід звернути особливу увагу саме на кооперативний технікум, розповів директор Володимир ОВЧАРЕНКО.

r.: Володимире Олексійовичу, для початку кілька слів про технікум.

В.О.: Сумський кооперативний технікум заснований 1965 року. Це вищий навчальний заклад І рівня акредитації, що здійснює підготовку фахівців за напрямами «економіка та підприємництво» і «сфера обслуговування».

r.: Які перспективи випускників технікуму?

В.О.: Диплом молодшого спеціаліста дає право працевлаштуватись за спеціальністю і продовжити освіту у ВНЗ ІІІ-IV р.а. за заочною чи дистанційною формами навчання. Перевага полягає в паралельному навчанні та набуванні практичного досвіду. Більшість наших випускників обирає дистанційну форму навчання у Полтавському університеті економіки і торгівлі.

r.: Як справи з працевлаштуванням ваших випускників?

В.О.: За даними Центрів зайнятості, не більше 7% наших випускників звертається за допомогою. У технікумі проводяться заходи щодо сприяння працевлаштуванню студентів: екскурсії, відвідування виставок «Абітурієнт», «Ярмарок вакансій»; проведення зустрічей з роботодавцями та керівниками підприємств. Багато випускників працевлаштовується саме там, де проходять практику.

r.: Який сенс абітурієнту вступати до технікуму або коледжу, якщо є університет?

В.О.: Як показує досвід, випускники технікумів та університетів працевлаштовуються на одні і ті ж посади. Проте наш випускник вчиться 2 роки, а студент університету на 2 роки довше для того, щоб вирішувати більш серйозні виробничі завдання, які йому навряд чи довірять одразу. Інша перевага технікуму – практична спрямованість навчання, в т.ч. і на діючих підприємствах.

r.: Що Ви побажаєте випускникам?

В.О.: Всім успішного закінчення школи і правильного вибору майбутньої спеціальності!

Сумський кооперативний технікум
м. Суми, вул. Троїцька, 37,
тел. (0542) 22-36-60, 22-32-01

www. skt.inf.ua

R

0
Комментариев
0
Просмотров
2888
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.