У відділенні гематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні встановили мікробіологічний аналізатор крові

ВС 20 сентября 2013 в 12:00
У відділенні гематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні встановили мікробіологічний аналізатор крові. Придбати цей сучасний, дорогий медичний апарат вдалося завдяки ініціативі управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, керівництва обласної державної телерадіокомпанії та Сумської Єпархії Української Православної Церкви.

Нинішнього року, в рамках акції “До світлого дня – світлі вчинки”, яка проходила на Сумщині протягом Великого Посту вже третій рік підряд, були зібрані благодійні кошти на суму близько 500 тис. гривень. Саме на ці кошти і вдалося придбати мікробіологічний аналізатор крові Vitek II Compact Automat компанії “Діа-Верітас”, вкрай необхідний для онкохворих дітей.

Мікробіологічний аналізатор застосовують для складного лабораторного аналізу крові під час лікування дітей з онкологічними захворюваннями. Апарат дозволяє в короткий термін виявити збудників грибкових інфекцій, які проникають в організм дитини після проведення сеансу хіміотерапії, коли в неї послаблені захисні функції організму, і вчасно призначити кожному онкохворому пацієнту необхідне лікування. Протигрибкові медичні препарати, що призначають хворим дітям, досить коштовні, їх вартість складає від 2 до 5 тисяч гривень на добу. Саме для того, щоб вчасно виявити збудника хвороби, оцінити його біологічні та токсичні характеристики і використовують мікробіологічний аналізатор крові.

Як повідомила завідуюча відділенням гематології обласної дитячої клінічної лікарні Ліана Нікітенко, нині на обліку в лікувальних закладах області перебуває 135 онкохворих дітей, 21 дитина проходить курс хіміотерапії у відділенні гематології обласної дитячої лікарні. Лікарі впевнені, попередити і вберегти ослаблене здоров’я онкохворих дітей вчасно допоможе цей складний медичний пристрій, повідомляє прес-служба МОЗ України.
0
Комментариев
0
Просмотров
2290
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.