У Сумах відкрилося унікальне реабілітаційне відділення

Елена Шевченко 30 июля 2021 в 16:55
30 липня у КНП «Клінічна лікарня №5» СМР відбулося відкриття Змішаного реабілітаційного відділення «Слобожанщина» (ЗРВ «Слобожанщина»). Нове відділення денного перебування знаходиться на 2-му поверсі поліклініки закладу й розраховане на 15 неврологічних ліжок та 5 ліжок для лікування хворих з порушенням опорно-рухового апарату.



Директор підприємства В’ячеслав Петренко перерізав символічну стрічку та разом із Сумським міським головою Олександром Лисенком, начальником управління охорони здоров’я Оленою Чумаченко, представниками ЗМІ ознайомилися із сучасним оснащенням та чудовою матеріальною базою ЗРВ «Слобожанщина».



– Це унікальне для нашого регіону відділення, яке спеціалізується на відновленні пацієнтів різних категорій, що дає можливість в найкоротші терміни повернути хворого на колишній рівень фізичної активності. Ключовий девіз мультидисциплінарної бригади нового відділення – це пацієнтоцентричність, де головною метою – є покращення якості життя пацієнтів та відновлення втрачених ними функцій організму, – відзначив директор КНП «Клінічна лікарня№5» СМР В’ячеслав Петренко.



Про умови функціонування ЗРВ «Слобожанщина» розповідає заступник директора з поліклінічного розділу роботи Наталія Пірятінська: «За рахунок коштів НСЗУ, при наявності електронного направлення тут будуть надаватися безкоштовні медичні послуги за пакетами «Медична реабілітація дорослих та дітей з ураженням опорно- рухового апарату» та «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи. Поряд з цим є низка додаткових медичних послуг та процедур, які надаються на платній основі».



Завідувачка нового відділення Алла Шевченко додає, що комплексний підхід, який реалізується мультидисциплінарною бригадою медиків – одна із ключових переваг його роботи. Лікарі-невропатологи, лікарі-ортопеди, лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, голкорефлексотерапевт, логопед, психотерапевт, лікар кабінету озонотерапії активно долучаються до лікарняного процесу.



Тобто, фахівці «Слобожанщини» мають усі можливості відновити у пацієнта втрачену рухову активність, ліквідувати біль, шляхом впровадження комплексу лікувальних медикаментозних і немедикаментозних методів. Ця робота побудована на основі досвіду кращих вітчизняних та європейських реабілітаційних центрів.



Пріоритетні напрямки роботи змішаного реабілітаційного відділення «Слобожанщина»:

- Реабілітація пацієнтів після перенесеного інсульту.
- Реабілітація пацієнтів із захворюванням суглобів.
- Реабілітація пацієнтів з дегенеративно-дистрофічними ураженнями хребта.
- Реабілітація пацієнтів з посттравматичними невропатіями периферичних нервів.
- Реабілітація пацієнтів після спінальної травми.







ІД

48
Комментариев
0
Просмотров
1436
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.