Податком на продаж валюти ми б насмішили весь світ, – експерт

Дайджест 05 декабря 2012 в 11:02
ВР не схвалить ініціативу щодо введення податку на продаж валюти вважають фінансові експерти
ВР не схвалить ініціативу щодо введення податку на продаж валюти вважають фінансові експерти: екс-заступник голови Нацбанку Сергій Яременко та ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко. Про це вони заявили в ефірі «5 каналу».
«Податку на продаж валюти не буде, тому що ми б насмішили увесь світ», – заявив Савченко.

«Я вважаю, що не буде податку на продаж валюти, тому що та частина парламенту, яка становить більшість, не піде на те, щоб це схвалити», – заявив Яременко.

Як інформував ZAXID.NET, народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутиннік зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо операцій з іноземною валютою», який передбачає введення 15% податку з продажу іноземної валюти. Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає, що фізичні особи при здійсненні операцій з продажу іноземної валюти за готівкову гривню мають сплачувати збір до Пенсійного фонду у розмірі 15 відсотків від суми операції.

Однак ВРУ відклала розгляд законопроекту про валютний податок. 4 грудня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що законопроект про 10% збір із фізичних осіб при продажу готівкової валюти треба буде реєструвати заново, а це означає, що розглядати його буде вже нова Рада.
46
Комментариев
0
Просмотров
1012
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.