Олександр Дубихвіст: казначейські зобов’язання сприяють розвитку українського фондового ринку

ВС 23 апреля 2013 в 11:00
Про переваги сучасних інвестиційних інструментів, якими можуть скористатися українські громадяни з метою збереження та примноження своїх заощаджень, йшла мова під час круглого столу на тему "Інвестиційні можливості для приватних інвесторів у 2013 році: інструменти й досвід їх застосування", який відбувся 18 квітня 2013 року в інформаційному агентстві "Українські новини".
У роботі круглого столу взяли участь представники Національного банку України, Міністерства фінансів України, ПАТ "Державний ощадний банк України", незалежні експерти й аналітики.
Директор Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України Олександр Дубихвіст уважає, що український фондовий ринок впевнено розвивається, з’являються зручні інструменти інвестування для фізичних оcіб: "У нас досить привабливі умови для роботи фондового ринку, і ті інструменти, які з’явилися, які пропонує сьогодні Міністерство фінансів України, це дуже добре та сприятиме розвитку фондового ринку". Крім того, він зауважив, що сьогодні  в Україні існує дуже приваблива податкова система для приватних інвесторів.
Окремо Олександр Дубихвіст відзначив переваги казначейських зобов’язань на пред’явника, придбати які може будь-яка фізична особа на всій території України в установах ПАТ "Державний ощадний банк України".
Оскільки вони існують у документарній формі, то не потребують відкриття рахунку чи укладання договору з банком. Також, власники державних казначейських облігацій не зобов’язані декларувати свій інвестиційний дохід, що суттєво спрощує операції з цими цінними паперами.
Державні казначейські зобов’язання, номіновані в доларах США, є високоліквідним фінансовим інструментом, який користуватиметься значним попитом як у фізичних осіб, так і у банків. Особа, яка є  власником державних казначейських облігацій, за бажанням може в будь-який момент продати їх. Таким чином, на відміну від депозиту інвестовані кошти в разі потреби можуть бути повернені повністю чи частково шляхом продажу або всього пакета цінних паперів, або його частки.
Нагадаємо, що з 11 квітня 2013 року в Україні розпочалася виплата доходу за першим купоном казначейських зобов’язань серії "А" (фіксований розмір доходу за купоном – 23 дол. США, що відповідає дохідності 9,2% річних). Виплата доходу здійснюється на всій території України в установах ПАТ "Державний ощадний банк України".
0
Комментариев
0
Просмотров
316
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.