Банківські карти українців стали зламувати в 2,5 рази частіше

ВС 11 февраля 2013 в 11:00
За 2012 українським власникам карток вдалося заощадити на шахрайстві в системах віддаленого банкінгу (інтернет-банкінг і мобільний банкінг) понад 8 млн. євро, пише Maanimo.

Банкам, які приймають участь в оперативному обміні інформацією в системі Exchange-online, за останній рік сукупно вдалося зберегти тільки на скіммінгу і на Підлімітні операціях понад 493,4 тис. євро та ще 8 млн. євро на дистанційному банківському обслуговуванні.

Про це йдеться в релізі банківської Асоціації "ЕМА".
За даними Асоціації, в четвертому кварталі 2012 р. найчастіше надходили повідомлення про шахрайство в дистанційному банківському обслуговуванні (інтернет-та мобільний банкінг). Кількість повідомлень зросла майже в 2,5 рази (до 285 повідомлень) у порівнянні з третім кварталом 2012 р. На другому місці виявилося шахрайство в POS-терміналах - число повідомлень виросло на 42,9% (до 110 повідомлень), на третьому - в банкоматах (на 6,5%, до 510 повідомлень).

Exchange-online - система, яка надає МВС і банкам можливість обмінюватися інформацією про шахрайство з платіжними картами в режимі реального часу. На поточний момент до Exchange-online підключено більше 30 українських і 30 російських банків.
0
Комментариев
0
Просмотров
461
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.