На Сумщині пройшов міжнародний турнір з греко-римської боротьби

ВС 11 января 2013 в 15:53
П'ятий міжнародний турнір з греко-римської боротьби на призи майстра спорту, заслуженого тренера СРСР і України Анатолія ЄФРЕМОВА пройшов у Конотопі.
Школа «Семенича», так шанобливо називають тренера в борцівському світі, славиться по всій Україні. Погодьтеся, не в кожному районному центрі виховані вісім майстрів спорту міжнародного класу з боротьби.
Найвідоміші з них - олімпійський чемпіон і триразовий чемпіон світу з греко-римської боротьби, Заслужений майстер спорту СРСР, Заслужений тренер СРСР і Росії, президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі, а також чемпіон світу і Європи Сергій Цвіра.
Регламент турніру на подив стабільний - чотири команди (представники Росії, України, Білорусі та Конотопа, за яку виступають вихованці місцевої ДЮСШ) виставляють своїх представників в кожній ваговій категорії. Борці в одноколовому турнірі визначають кращих, за підсумками цих змагань визначаються переможці в командному заліку.
У цьому році на частку конотопської команди випав небувалий успіх. В активі команди господарів - друге місце після москвичів. Та й в особистому заліку є чим похвалитися - кожен учасник став призером змагань. Обидва показники досягнуті вперше в історії турніру.
А закінчили його наші земляки просто прекрасно - три золотих медалі. Їх завоювали Артем КИРИЧЕНКО ( категорія до 84кг), Аркадій Блюмінов (96 кг) і Микола Кучми (120 кг). Причому особливо вражаючим був поєдинок важковаговиків, де Микола Кучмій поклав на лопатки свого суперника з Москви. Срібні медалі отримали Олексій Жабський (50 кг), Роман ГАЙДУК (66 кг) та Руслан КУДРІНЕЦ (74 кг), бронзові - Богдан БДУЛЬ (55 кг) і Ернест АГОЯН (60 кг).

Організатори турніру заснували і два індивідуальних приза. Найтехнічнішим борцем був визнаний москвич Сергій Машанов, спеціальний приз за волю до перемоги отримав Артем Кириченко.

Источник: konotop.in.ua
0
Комментариев
0
Просмотров
1664
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.