На Сумщині судитимуть чоловіка, який допустив неповнолітнього до керування несправним мотоциклом

ВС 28 октября 2022 в 16:32
Ювенальними прокурорами Глухівського відділу Шосткинської окружної прокуратури затверджено та 28 жовтня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного чоловіка, що допустив до керування своїм несправним транспортним засобом неповнолітнього, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

За даними слідства, у жовтні 2021 року обвинувачений особисто передав своєму хрещенику ключі від мотоцикла та дозволив на ньому покататись. При цьому юнакові на той час було 14 років, відтак він не мав права керувати транспортним засобом. Більш того, мотоцикл був технічно несправним, зокрема не працювали передні гальма та спідометр, а світло було лише дальнє.

Попри відсутність водійського досвіду та несправність транспортного засобу, юнак вирішив покатати свою знайому. Рухаючись у м. Глухів по вул.Терещенків у напрямку пров. Поштовий, він перевищив дозволену швидкість руху та зіткнувся з автомобілем Рено. Унаслідок ДТП його 14-річна знайома отримала травми середньої тяжкості. Оскільки винуватець ДТП - неповнолітній, рішенням суду до нього застосовано примусові заходи виховного характеру.

Натомість судитимуть чоловіка, який допустив неповнолітнього до керування транспортним засобом. Його дії кваліфіковано за ст. 287 (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. За скоєне йому загрожує штраф або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Прокуратура Сумської області

42
Комментариев
0
Просмотров
625
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.