На Сумщині ще двоє любителів "руського миру" у черзі на справедливе покарання

ВС 16 сентября 2022 в 11:58
На Охтирщині перед судом постане чоловік за виправдовування агресії рф проти України. У ході досудового розслідування було встановлено, що в травні зловмисник, перебуваючи на тимчасовому підробітку в одному із сіл Охтирського району, у присутності свідків виправдовував збройну агресію російської федерації проти України, а саме говорив, що на територію України російські війська не нападали, а також те, що російські війська по українським містам не стріляли.

Продовжуючи доводити свою думку, обвинувачений на початку липня 2022 року запевняв, що російські війська звільнять Україну та на території України буде одна валюта, а саме «руський рубль», водночас національної валюти «гривні» не буде.

Станом на сьогодні досудове розслідування закінчено, а кримінальне провадження скеровано до суду. Відповідно до ч. 1  ст. 436-2  Кримінального кодексу України зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

У той же час працівниками слідчого відділу Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Конотопського району, який передавав матеріальні ресурси військовим збройних сил рф.

У ході слідства встановлено, що наприкінці березня поточного року чоловік добровільно безкоштовно передавав військовослужбовцям російської федерації, що знаходились на блок-посту продукти харчування. Зокрема передав їм два поліетиленових пакети з м’ясом свинини, загальною вагою близько 20 кг.

Крім того, мав постійний зв`язок з військовими рф, підтримував стосунки та співпрацював зі збройними формуваннями країни-агресора, забезпечував їх матеріальними ресурсами у вигляді продуктів харчування, у зв’язку з чим мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно переміщуватись по території, на той час окупованого, району.

Поліція Сумської області

41
Комментариев
0
Просмотров
481
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.