На Сумщині поліцейські повідомили про підозру жінці, яка заперечує збройну агресію рф проти України

ВС 24 мая 2022 в 10:08
Слідчими Охтирського районного відділу поліції за процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури вчора повідомлено про підозру жительці с. Рябина Охтирського району, яка заперечує збройну агресію російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

На початку травня 66-річна жінка, перебуваючи в громадському місці, публічно висловлювала твердження про те, що збройний конфлікт війська противника проводять лише з владою України.

Крім того, вона заперечувала факти вбивств окупантами мирного населення та вчинення ними інших військових злочинів на території нашої держави, зокрема вогневого враження об'єктів цивільної та критичної інфраструктури. А також висловлювала твердження про те, що необхідно ще "розбиратися" хто винен у виникненні збройного конфлікту на території України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

На даний час зловмисниці вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають.

Поліція Сумської області

48
Комментариев
0
Просмотров
906
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.