На Сумщині перед судом постане жінка за виправдовування агресії рф проти України

ВС 20 сентября 2022 в 13:23
За процесуального керівництва окружної прокуратури м. Суми слідчими слідчого відділу Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт відносно сумчанки, яка підтримувала агресивну політику російської федерації.

Під час проведення заходів з відпрацювання населених пунктів, установлення та відпрацювання осіб, які можуть бути причетними до співпраці з окупаційними військами, колабораційної, диверсійної, терористичної та іншої діяльності, спрямованої проти України, працівники УСР в Сумській області викрили мешканку обласного центру, яка виправдовувала збройну агресію рф.

Будучи проросійсько-налаштованою, після повномасштабного вторгнення окупантів в Україну, на власній Інтернет-сторінці забороненої соціальної мережі, систематично поширювала дописи, які підтримують агресивну політику російської федерації, заперечують тимчасову окупацію частини території України, підтримують представників підконтрольних рф самопроголошених органів та узурпували владу на тимчасово окупованих територіях України.

Дії жінки кваліфіковані за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». За скоєне їй загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Прокуратура Сумської області

37
Комментариев
0
Просмотров
448
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.