На Сумщині двоє місцевих жителів стали жертвами шахраїв

ВС 18 мая 2022 в 15:50
До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернулася 43-річна місцева жителька. Вона розповіла, що на її «мобільний» зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. Останній розповів жінці, що з її рахунку зловмисники намагалися зняти гроші. Аби запобігти подібному в майбутньому, треба виконати певні інструкції.

Шосткинка погодилася й зробила все, як сказав телефонний співрозмовник. Після цього з її кредитної банківської картки зникло 32 000 гривень.

Ще однією жертвою афериста став 33-річний житель Шостки. Чоловік отримав у месенджері повідомлення від «товариша» з іншого міста. Той просив надати йому термінову фінансову допомогу в розмірі 19 500 гривень. Чоловік погодився й перерахував на вказаний «другом» номер банківської картки зазначену суму. Після цього їх переписка зникла.

Зв’язавшись з товаришем, шосткинець дізнався, що ніякої фінансової допомоги останній не прохав і гроші він не отримував.

У поліції за цими фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких вживаються заходи щодо встановлення осіб аферистів. 

Поліція Сумської області

47
Комментариев
0
Просмотров
629
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.