Стали відомі усі кандидатури на посаду українського Прем’єра

Дайджест 04 декабря 2012 в 10:38
Без одного дня тисячу пробув прем’єром Микола Азаров і подав у відставку.
Президент Янукович заяву про звільнення прийняв. Це тягне за собою відставку усього Кабміну. Урядовці і далі виконуватимуть обов’язки – до призначення нового Уряду. 3 грудня Азаров на закритому засіданні подякував міністрам за роботу. Офіційна причина відставки – прем’єр та міністри не можуть суміщати дві державні служби. Утім, є й приховане від загалу, кажуть політики.

Наприклад, те, що відставка Азарова – це старт перерозподілу повноважень серед своїх. Поміж кандидатів на прем’єрське крісло обговорюють кількох: голова Нацбанку Сергій Арбузов , секретар РНБО Андрій Клюєв та віце-прем’єр Сергій Тігіпко. Або ж на посаді залишиться Микола Азаров. Близький до Президента Сергій Арбузов міг би розраховувати на підвищення, кажуть політики. Утім ним невдоволені великі бізнесмени.

А надто після рішення зобов’язати їх продавати частину валюти на внутрішньому ринку. Плюс – підвішений закон про податок для населення з продажу валюти – влада й досі не знає, що з ним робити Впливовий регіонал Андрій Клюєв майже рік відсидів у Раді Нацбезпеки та оборони. Але він не втратив свого впливу у Верховній Раді, де в нього репутація посередника між опозицією та владою. Сьогодні Клюєв прийшов на засідання групи, яка готує роботу новообраних депутатів. Хоча сам від депутатства у новому парламенті встиг відмовитись.

Чи означає це, що він посяде інше крісло – прем’єрське – прямої відповіді не дав: “Це дуже велика відповідальність бути прем’єр-міністром, особливо в такий непростий час”, – каже сам Клюєв. На соціальних заходах віце-прем’єр Сергій Тігіпко відбув сьогодні і за себе, і Миколу Азарова. Сам про себе якось пожартував – уже звик ходити в кандидатах у прем’єри: “Не готовий я до цього. Ніяких політичних консультацій в ПР, які б остаточно сказали, хто де працює, ще не було”, – пояснив політик. У Миколи Азарова високі шанси залишитися в кріслі. Щоправда, крісло це – в умовах економічної кризи може стати електричним. Це розуміють і в Партії регіонів, і серед їхніх опонентів. Фіналу нової прем’єріади політики очікують наприкінці грудня. Якраз, коли до роботи стане новообраний парламент. І там теж визначаться з новим керівництвом, - повідомляє chas-z.com.ua.
44
Комментариев
0
Просмотров
2199
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.